Etter flere ulykker og økt trafikk, bekreftet Statens vegvesen at de ønsker å redusere farten forbi Ytterland-krysset, like ved Valderøytunnelen i Giske.

Torsdag morgen skjedde det nok en ulykke i krysset.

I dag er det 80-sone, og ett av forslagene var å redusere farten til 70 forbi krysset. Elisabeth Mansfield i planseksjonen hos Statens vegvesen bekreftet overfor smp.no at de så på situasjonen i fjor.

– I utgangspunktet er sikt og øvrige forhold gode nok til å ha 80-sone, men trafikken har økt, og en del bilister holder høyere fart ut fra tunnelen. Da kommer krysset brått på, sa hun, og la til at Vegvesenet konkret vurderer 70-sone:

Fysisk skiltendring kan være på plass allerede i starten av oktober (i fjor, journ. anm.), om alt går etter planen, påpekte Mansfield.

– Ingen utbedring

– Det har vært forslag til utbedring, både i fjellet like ved tunnelinnslaget, men også nye løsninger inne i siste del av tunnelen, sier lensmann Hans-Eirik Pettersen til smp.no.

Verken dette eller fartsreduksjon har blitt gjennomført, et halvt år etter at diskusjonen kom opp.

– Jeg kan ikke si noe annet enn at vi fra politiets side har påpekt at det er et ulykkeskryss. Vi har foreslått tiltak, og Vegvesenet har i stor grad sagt seg enig. Jeg kan ikke uttale meg om hvor saken står hos Vegvesenet, sier Pettersen.

Han stoler på at Vegvesenet kommer til å gjennomføre strakstiltakene de snakket om i fjor.

Mange ulykker

Siden 2000 har det vært minst 10 ulykker i krysset, og da er ikke alle av årets ulykker medregnet, skrev smp.no i september i fjor.

Smp.no har foreløpig ikke kommet i kontakt med Statens vegvesen i forbindelse med denne saka.