Vil du dele bilder av båten i sunnmørsfjordene? mms/sms til 95400400 eller epost 95400400@smp.no

Det var mange som sperret øynene opp da luksusyachten "Serene" materialisterte seg i Ålesund i dag. Havnevakta visste knapt at båten skulle innom, og sa at det kun var snakk om en kjapp visitt.

Og ganske riktig: I 12-tida var båten på vei innover Storfjorden. Den stoppet opp på Glomset, og gjestene ble i følge folk på stedet fraktet videre til Storfjord hotell.

Etter et stopp på Glomset er "Selene" på veg inn i Hjørundfjorden og en tipser melder at den har kurs mot Øye.

Klatrevegg og pizzadekk

"Serene" er registrert på Cayman islands, og er en charteryacht for de aller, aller rikeste. I følge flere medier eies den av den russiske vodkamillardæren Yuri Scheffler. Hvem som er om bord nå, vites ikke.

Men det er noen med sans for luksus. Bare hør på disse spesifikasjonene:

8.200 tonn, med plass til 24 gjester. Har et mannskap på opp til 52 personer, innendørs klatrevegg, flere svømmebasseng, observasjonsrom under vann,  og TO helikopterdekk. Og fem andre tenderbåter om bord, hvis du vil ut og leke på vannet.

Trenger du en båt med dedikert pizzaovn på soldekk? Da er dette skipet for deg. Litt vil det imidlertid koste: Båten kan chartres for ca. 1,6 millioner euro i uka.

Ukjent destinasjon

I følge skipets AIS-data var forrige havn Askøy utenfor Bergen. Det er også meldt om at de gjorde strandhogg på Halsørsanden i Vågsøy lørdag kveld, med storstilt grillparty.

I dag beveger "Serene" seg altså i de sunnmørske fjorder. Det skulle uansett ikke være så vanskelig å få et glimt av skipet hvis det passerer. Det er tross alt 133 meter langt.

"Serene" skal være verdens tredje dyreste yacht.

(Opplysningene er innhentet fra yachtcharterfleet.com)

Luksusyachten "Serene" i Aspevågen i morgentimene. Foto: mms-tipser
Søndag ettermiddag ankret båten opp utenfor Glomset. Foto: Mms-tips
"Serene" passerer Solavågen. Foto: Bjarne Aas
"Serene" på vei inn Storfjorden søndag ettermiddag. Foto: mms-tips