Herd er med sine sju poeng plantet i nedrykksgjørma. Heldigvis for både dem og bunnkollega AaFK2 er det kun to lag som rykker ned fra avdeling 2, siden Manglerud Star ble trukket fra avdelinga før seriestart.

Herd hadde også hjemmekamp sist helg, og da ble det tap 1-3 mot Brumunddal. Herd følte seg bortdømt i den kampen - kanskje det går bedre nå? For det er Even Myrheim som skal dømme kampen, og han har i alle år tidligere dømt for nettopp - Herd. Nå dømmer han for Emblem, så sånn sett har både han og NFF sitt på det tørre. Men unødig å sette ham opp til å dømme sin gamle klubb, mener vi.

Karantene

Herd må klare seg uten karantene-rammede Karl Oskar Fjørtoft og Jonas Ingebrigtsen i dagens kamp mot Frigg, som har tre poeng mer enn Herd. Også Dan Peter Ulvestad mangler, hans skade har tatt lengre tid å lege enn forventet. Og nettopp Ulvestad og Fjørtoft er utrolig viktige for Herds midtbane.

– Vi trenger ferie snart, ikke minst for å få Dan Peter kampklar igjen, sier Rune Ulvestad.

Men i dag er det ikke ferie, og Herd må få orden på forsvarsspillet sitt om det skal bli poeng. Herd har sluppet inn flest mål i avdelinga med sine 21 baklengs, og det nytter ikke om det skal bli 2. divisjonsspill også i 2012.

AaFK 2 skal ut i viktig bunnkamp tirsdag, mot Lillehammer borte. De to innehar pr. i dag de to nedrykksplassene, og denne kampen har ikke AaFK2 råd til å tape. Men da kan de ikke sende juniorlaget sitt sørover til flomherjede Gudbrandsdalen.

savnes. Karl Oskar Fjørtoft har tre gule kort, og må stå over mot Frigg i dag. Herd mangler også flere andre faste spillere til dagens hjemmekamp.