Det sier presseansvarlig i Momentium, Terje Erstad. Denne uka inviterer han og resten av teamet ved Terminalen Byscene til fire rockekonserter på seks dager. Og det med store navn. Først ut er Kvelertak allerede i kveld, torsdag står Bob Hund for tur, lørdag går Valentourettes på scenen og søndag er det klart for Sivert Høyem med band.

Kvelertak, som har spilt i Ålesundsområdet flere ganger før, har kun positive ting å si om byen og publikummet her.

– Vi har alltid sett på Ålesund som en kul by å spille i. Både på grunn av publikum og måten vi blir tatt imot av arrangøren på, sier Vidar Landa, gitarist i Kvelertak.

Hektisk

Han og bandet hans er for tiden på en hektisk turné med konserter hver eneste dag. Etter Ålesund går turen videre til Volda, Bergen, Haugesund og Tønsberg, før flere land i Europa står for tur.

Å spille på en hverdag, som i dag, er ingen ulempe, mener Landa.

– I ukedagene er kanskje publikum enda mer dedikerte enn i helgene, mener han.

Selger bra

Bare én av de fire rockekonsertene på Terminalen de neste dagene er på en helgedag. Terje Erstad i Momentium er enig med Kvelertak-gitaristen om at det ikke er noe problem.

– Vi selger selvsagt litt mindre alkohol i ukedager og søndager enn vi gjør fredager og lørdager, men konsertene selger bra, det kommer til å bli mye folk. Dessuten, fordelen med å ha konserter i ukedager, er at publikummet som kommer da er virkelig dedikerte. De kommer ens ærend og slumper ikke tilfeldig innom slik det mer kan være i helgene.

God høst

Internt har konsertmakerne i Momentium lenge gledet seg til uke 44.

– Det er nesten som en liten minifestival, men det var litt tilfeldig at det ble slik, sier Erstad, og legger til:

– Vi har siden vi startet hatt fokus på å ha et bra høstprogram. Høsten er innetid, folk er klar for konserter inne og det samme er artistene. Om høsten legger artistene ut på veien etter å ha hatt fokus på festivaler gjennom sommeren. Derfor er det ikke vanskelig å få tak i gode navn. Tilfeldigvis ble det mange rockekonserter denne uka.

Barnekor

Erstad gleder seg til de neste dagene.

– Vi er kanskje ikke inne i rockens tidsalder sett i forhold til hva som spilles på radio, men rocken "lever sitt eget liv" uavhengig av trender. Og mange rockeband er svært bra live.

Bob Hund, som spiller på torsdag byr på et lokalt innslag fra scenen.

– På noen av låtene får de support av medlemmer fra Giske barnekor. De har brukt lokale barnekor under hele turneen sin. Jeg tror det blir en morsom opplevelse, sier Erstad.

Spilleglede

Om Kvelertak, som går på scenen i kveld, sier Erstad:

– De har en energi og spilleglede som få band overgår.

Bandet selv mener at de nå gjør sin beste konsertturné noensinne.

– Vi er ute med ny plate og har masse nytt materiale. Hele pakken, med musikken og lysbildet fra scenen, er den største vi har vært på tur med.

Søndag spiller Sivert Høyem i Terminalen. Foto: Ticiane Oliveira