Utstillingen blir vist ved Møre og Romsdal kunstsenter i perioden 18. juli til 20. august.

Tekstilkunstneren, som er bosatt i Sykkylven, bruker ofte deler av klesplagg i arbeidene sine, og de senere årene har Marit Helen Akslen gjort seg bemerket både i inn- og utland med sitt særpregede formspråk der rytme og gjentakelse er sentrale virkemiddel.

– Akslen uttrykker seg ofte i stort format. På lavmælt og samtidig monumentalt vis skaper hun verk som berører betrakteren, og som inviterer til videre refleksjon, heter det i pressemeldinga som er sendt ut av Moldejazz og Kunstsenteret.

Der blir det også trukket fram at Marit Helen Akslen gjennom arbeidene sine ønsker hun å si noe om tida vi lever i, og har funnet sitt språk gjennom å benytte seg av masseproduserte gjenstander med praktisk nytteverdi som råmateriale.

Hun bruker ofte deler av klesplagg som grunnstrukturer i arbeidene sine, de settes sammen på nye måter og forteller nye historier. Tekstilkunstneren har et mål om å undersøke hvordan de mange spenningene og endringen innen økologi, økonomi og migrasjon manifesterer seg i dag. Slik ønsker hun å stille spørsmål om hvilke konsekvenser dette får i form av maktstrukturer og undertrykkelse.

Marit Helen Akslen har hovedfag fra Kunsthøgskolen i Bergen, avdeling spesialisert kunst, seksjon for tekstil. De senere år har hun hatt separatutstillinger i Sogn og Fjordane kunstmuseum, Soft Galleri og Kunstnerforbundet, samt vist sine arbeider ved KODE i Bergen, Victoria & Albert Museum i London, og Scandinavian House i New York.