Léa Fabri, leder for Møre og Romsdal Natur og Ungdom reiste i helga til Oslo for å vise  Arbeiderpartiet hva hun mener om oljeboringen i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Til tross for at 200 ungdommer fra Natur og Ungdom møtte til aksjon utenfor Arbeiderpartiets landsmøte bestemte Arbeiderpartiet seg for å godta oljekompromisset om å konsekvensutrede Nordland 6.

- Selv om Ap fikk flertall for kompromissforslaget sitt, var det viktig at vi var til stedet og viste hva vi mener i en så viktig sak. Det føler jeg at vi klarte, sier lederen til smp.no.

- Utrolig synd

Det var knyttet stor spenning til avstemningen om hva Arbeiderpartiet skulle mene om oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, etter at mange fylkeslag i Arbeiderpartiet og flere LO-forbund gikk mot konsekvensutredning og åpning av disse områdene. I januar la sentralstyret fram et forslag de mente alle kunne enes om, men forslaget har møtt hard motstand. Forslaget innebar å ikke åpne hele området i denne omgang.

- At det nå åpnes for oljeboring sør i Lofoten, i havområdene ved Værøy og Røst, i enormt sårbare områder med verdens største kaldtvannskorallrev og fuglefjell er utrolig synd. De tar ikke hensyn til hva lokalbefolkninga mener. Det er en grunn til at ingen på Røst er for oljeboring her, mener Lea.