- Hva er din hjertesak? - Samferdsel. Å legge til rette for en god infrastruktur er noe av det viktigste vi kan gjøre for neste generasjon.

- Hvorfor begynte du å engasjere deg politisk? - Et sterkt ønske om å bidra til utviklingen av det lokalsamfunnet jeg er født og oppvokst i.

- Hvor lenge har du vært med i politikken? - 16 år i kommunepolitikken og to år i fylkespolitikken.

- Hvordan bruker du sosiale medier i valgkampen? - Jeg bruker Facebook, både min egen personlige side og en egen side for mer politiske synspunkt.

- Fortell om den beste sommeren du har hatt.- Det er vanskelig å plukke ut én sommer som den beste. Jeg synes jeg har vært privilegert og hatt mange fine opplevelser sammen med familien opp gjennom årene, sier Høyre-politiker Helge Orten.

- De beste minnene har jeg nok fra flotte fjellturer, både i vårt eget nærområde og i Jotunheimen. I Midsund er vi så heldige å ha flotte fjell med en fantastisk havutsikt! En god sommer inneholder mange fjellturer i fint sommervær sammen med dem jeg er aller mest glad i.

- Og hva med din verste sommer? - Jeg har nok hatt noen somre med mye jobbing og lite fritid. Da har det blitt alt for lite tid til turaktiviteter og rekreasjon. Pussig nok er det alltid mye godt vær når jeg har det travelt...