Onsdag: Sol. Torsdag: Sol. Fredag: Sol. Lørdag: delvis sol, men fremdeles høge temperaturer. Søndag: Strålende sol og varme. Og slik fortsetter de herlige løftene fra yr.no ut i neste uke. Om værmeldingene slår til, blir det ikke en regndråpe før neste fredag. Alle varsler tilsier at det er bare å hamstre grillmat, ta fram badehånddukene og bo ute så snart sjansen byr seg.

Sunnmøringene har all grunn til å glise. Ifølge nrk.no viser målinger at vi kan skilte med de varmeste temperaturene i landet. Og aller varmest har det vært ved Brusdalsvatnet, der temperaturen krøp opp på 29,2 grader onsdag.

Badenymfe

- Om jeg kan ta meg et bad til? Klart det, kommer det spontant fra Robin Skuseth. Han er ikke sein om å klatre opp stupetårnet på Volsdalsberga, og ta et elegant baklengs stup til ære for fotografen. Han har omtrent bodd på stranda de siste dagene, nå som godværet endelig slo til på Sunnmøre.

Det er ikke bare sunnmøringene som får fylt opp solkvota si. Et stort og langstrakt høgtrykk gir tørt og fint vær hele uka, opplyser Meteorologisk institutt. Nå er ikke værmeldinger hundre prosent sikker vitenskap, men skal vi tro meteorolog Nina Larsgård er høgtrykket over Skandinavia av den stabile sorten, og ganske til å stole på.

Endelig sommer

At ålesunderne er solhungrige, var folkemassene på Volsdalsberga onsdag ettermiddag et godt bevis på. Her var det hundrevis av fargerike badehåndduker og osende engangsgriller. Hoiende ungdommer testa teknikken og imponerte kompisene med hopping fra stupetårnet.

Og noen syns det er tryggest å bade på grunna. Som Eline Spjelkavik Sætre (6 1/2 år). Hun har vassa så langt ut at vatnet når langt opp på magen.

- Mamma, pappa - jeg så ei krabbe som var så stor, roper Eline og viser med hendene. Så stor at hun ikke tør å ta den opp. Best å la Krabbe Krølle få vandre videre og gjømme seg i en rolig krok av bukta. I dag må han finne seg i å dele plassen med hundrevis av tobeinte.