– Tysk politi har beslaglagt en pistol som vi antar er aktuell, og denne vil bli undersøkt, sier politiadvokat Mali Svendsen til NTB.

Obduksjonen av kvinnen viste at hun ble påført to skudd, hvorav det første var dødelig, ifølge politiet. Kvinnen hadde også brannskader som skal ha blitt påført etter hun døde. Kvinnen ble funnet i et vann i Tynset.

Politiet tror kvinnen ble drept rundt 3.–4. oktober. Hun og kjæresten, som begge er fra Tyskland, var på campingtur i Norge. Kvinnen ble meldt savnet av sin familie kort tid etter at mannen kom tilbake til Tyskland i begynnelsen av oktober.

Tett samarbeid mellom norsk og tysk politi

Ifølge tysk politi hadde kvinnens familie sist kontakt med henne i slutten av september, og kjæresten hevdet at de hadde skilt lag etter en krangel i Sverige. Mannen ble pågrepet tirsdag i forrige uke. Politiet fant da kvinnens mobiltelefon og lommebok i et lokale mannen leide. I tillegg ble det funnet flere våpen i en safe.

Norsk politi bistår sine tyske kolleger i etterforskningen av saken.

– Per i dag er det to separate drapsetterforskninger, én i hvert land. Vi samarbeider tett om informasjonsdeling, og vi er også i tett dialog for å avklare hvorvidt det er tysk eller norsk politi som skal lede drapsetterforskningen videre, sier Svendsen.

Kan utleveres fra Tyskland

Politiet har bedt eventuelle vitner som har sett noe, om å ta kontakt. De har fått inn flere tips som skal sjekkes opp, opplyser Svendsen. Flere vitner er blitt avhørt hittil, og flere vil bli kalt inn.

– Det er flere som har meldt inn opplysninger fra det aktuelle tidsrommet, samt før og etter. Vi jobber i tillegg videre blant annet med gjennomgang av digitale spor, sier Svendsen.

Det er også et spørsmål om hvorvidt den tyske siktede skal utleveres til Norge.

– Per nå sitter han varetektsfengslet i Tyskland, så vil det etter hvert bli et spørsmål om han skal utleveres i forbindelse med en eventuell rettergang.