Ifølge Eduardo Martinez Gutierrez, avdelingsingeniør og byggeleder i Møre og Romsdal fylkeskommune vil vegprosjektet holde fram til september.

– Vi bytter vann- og avløpsrør og setter inn nye høyspentkabler i Skarbøvikgata. Hele belysningen utbedres. Det vil trolig ta noen måneder før vegprosjektet fortsetter i Tonningsgata.

Helt til venstre: Eduardo Martinez Gutierrez, byggeleder i Møre og Romsdal fylkeskommune. Bildet er tatt i forbindelse med en annen sak. Foto: Pressefoto

Sykkelfelt og bredere veg

Vegprosjektet i Tonningsgata inneholder ei oppgradering av vegbana og etablering av sykkelfelt og fortau. Dette skal øke tryggheten til myke trafikanter. Prosjektet er en del av Bypakke Ålesund.

– Vegbana på strekningen blir oppgradert med en større bredde, på begge sidene av bilvegen kommer ett felt til fortau, og ett til sykkelfelt. Sykkelfeltet skal i utgangspunktet starte ved krysset til Tueneset og gjennom Tonningsgata, forteller han.

Tiltaket ligger innenfor reguleringsplanen for Steinvågneset vedtatt i 2016.

– I Tonningsgata er vegen bredere og vi får trolig mulighet til å jobbe utenfor vegbana. Dermed kan trafikken flyte lett forbi, informerer han.