Hvit røyk steg ut fra pipen på Det sixtinske kapell i går onsdag. Den nye paven er argentinske Jorge Mario Bergoglio. For mange er han et ukjent ansikt.

- Jeg hadde ingen spesielle favoritter på forhånd. Jeg stoler på at kardinalene har gjort et klokt valg, sier Stamnestrø.

Stamnestrø beskriver den nye åndelige lederen som er ubeskrevet blad. Han kan fortelle at bookmakerne hadde plassert Bergoglio på 41. plass over hvem som mest sannsynlig kom til å bli den nye paven. Flere ble derfor noe overrasket i går.

- Det blir uansett spennende å bli kjent han. Man jubler jo uansett hvem som blir valgt, sier han.

Stiv som en stokk

Stamnestrø oppholdt seg i menighetssalen i kirken i går der han holdt troskurs for medlemmene. Han rakk likevel akkurat å få med seg da Bergoglio, eller Pave Frans I som han også heter, møtte folkehavet på balkongen i Peterskirken.

- Ved første øyekast virket paven stiv som en stokk, jeg ble litt paff da han bare stod der. Så smilte han og viste at han har en humoristisk side, sier han.

Torsdag kveld blir det feiring av ny pave i kirken i Ålesund.

- Vi skal ha takksigelsesmesse der vi takker Gud for vår nye pave. Vi har spesielle bønner for anledningen og vi markerer også med litt kake, sier han.

Fortsatt sølibat

Stamnestrø tror ikke mye kommer til å endre seg innen den katolske kirke nå etter pavevalget.

- Det er urealistisk å forvente store forandringer, men den nye paven vil sette sitt personlige preg, sier han.

Mange har ønsket å fjerne sølibatskravet i den katolske kirke. Flere ønsker også at kirken skal bli mer moderne.

- Jeg tror ikke kravet til å leve i sølibat blir forandret. Likevel blir den katolske kirken mer moderne med tiden, den tidligere paven, pave Benedikt XVI brukte jo twitter for å nå sin menighet, sier han.

Ny leder

Pavevalget er en stor begivenhet verden over. Mest spesielt er det nok for katolikkene selv.

- Dette er veldig stort for oss. Uten en pave føler vi oss nesten foreldreløse og rastløse. Vi trenger en åndelig leder, og nå har vi fått en, sier han.