Den omkomne kvinnen som ble funnet på Aksla i helga blir obdusert mandag. Politiet går ut fra at det er den savnede Anja Weløy Aarseth. Søndag ble den døde hentet fra funnstedet.

Søndag kveld har politiet bestemt seg for å forsøke å samle inn DNA-prøver fra alle menn som var på Aksla kvelden Anja Weløy Aarseth forsvant.

– Det er vanlig etterforskningsmetode å DNA-teste alle som har vært i området når det er ukjent gjerningsmann, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til Smp.no.

– Dette har vi også god erfaring med. I enkelte tidligere drapssaker med ukjent gjerningsmann er det blitt tatt mange hundre prøver, sier Skovly.

Bilder og video

Pågangen av tips, bilder og video har vært stor. Mer enn 400 tips har kommet inn. Men Skovly sier at om det er flere som har tips, bilder eller video fra området, vil politiet gjerne høre fra dem.

Les også: Slik tipser du politiet

Søndag morgen begynte etterforskerne å jobbe klokka ni. Elleve timer senere holdt alle fortsatt på, blant annet med å sortere tips og gjennomføre avhør.

– Det er viktig å stå på når informasjonstilgangen er størst. Og folk er innstilt på å få ut det som er mulig, sier Skovly søndag kveld.

Særlig er Skovly interessert dersom det fortsatt finnes overvåkingsvideoer fra Ålesund som de ikke har fått tilgang til. Politiet har sikret seg bilder blant annet fra kamera på Fjellstua.

– Dette er videoer som gjerne blir sletta etter noen dager, og vi vil gjerne sikre oss disse.

Etterforskeren fremholder at drap med ukjent gjerningsmann ikke er en ukjent sakstype, heller ikke for Ålesund-politiet.

– Det er mange her som har stor erfaring, og i tillegg får vi hjelp fra fra Kripos, sier Skovly.

Les også: «Sov godt engelen vår!»

I dette flyfotoet får du oversikt over leteområdet. A - Fagerlia barnehage/Per Bolstads veg, hvor bilen til den savnede funnet. B - hovedstien over fjellet som er mest brukt av turgåere. C - Kråmyra hvor turgåere må ta seg gjennom et bebodd område vestover mot Aksla stadion. D - Aksla stadion hvor letemannskapene har base. E -- Flatholmen havneområde/F - Gangstøvika - hvor det både ble gjort søk torsdag kveld, og fortsatt med strandsøk fredag. Foto: Staale Wattø