Samboerparet Inger Ludvigsen (61) og Sverre Olsvik (65) har drevet Bunnpris-butikken i Steinvågen de siste tolv årene. Og jobbet i den folkekjære nærbutikken i Brogata enda mye lenger enn det.

Nå har de solgt butikken til nye eiere. Vareopptellingen 1. mai blir siste dag på jobben.

– Det er snart 20 år siden jeg begynte å jobbe her, den gang i RIMI. Det er klart det er trist. Vi vil savne kundene, sier Inger Ludvigsen.

– Vi har stortrivdes. Det har vært en glede å gå på jobb, sier paret, som begge er født og oppvokst på Aspøya.

– Men det er på tide at nye får overta. Nye koster feier best, sier Sverre Olsvik.

Kjendiser

Etter RIMI og et halvt år som ICA Nær, har butikken vært drevet på franchisebasis i Bunnpris-kjeden siden 2006. Dette var den første Bunnpris-butikken i Ålesund, i dag er det fire.

– Det er helsemessige grunner som gjør at vi gir oss, sier paret. De er veldig godt likt i nærmiljøet og som kjendiser å regne i ytre bydel.

– Steinvågen er en fantastisk plass. Og vi har hatt veldig trofaste kunder i alle år, fra både Steinvågen, Skarbøvika og Hessa, sier paret.

– Nå skal vi ta det med ro, uten å ha altfor mange planer. Det er 15 år siden vi hadde ferie tre uker sammenhengende, sier de.

Ny butikksjef

Gjennom selskapet Brogata AS har de solgt butikken til Knut Lislegaard, som også eier Bunnpris-butikkene i Kongens Gate og på Torghallen i Ålesund sentrum.

Ny butikksjef er Arnt Martin Larsen (36). Han har lang fartstid i bransjen og matvarekjeden fra før. Blant annet er han tidligere distriktssjef for Bunnpris, og har drevet butikker i Brattvåg og i Spjelkavika.

– Jeg kjenner litt til både butikken og området her fra før. Blant annet var jeg med på ombyggingen for noen år siden. Her er både lokalet og plasseringen perfekt, sier ålesunderen.

Mange kunder har uttrykt at de vil savne Inger og Sverre på nærbutikken ved Steinvågbroa.

– Det har vært et enestående nært forhold mellom kundene og dem. Det er noe jeg føler på, men jeg håper jo at kundene blir fornøyde også videre, sier Larsen. Butikken har ni ansatte. Fremover vil de blant annet bli gode på blomster.

Bunnpris regnes for å være «den lille rare» matvarekjeden, som har funnet sin nisje mellom gigantene Kiwi og Rema, som også finnes i ytre bydel.

Arnt Martin Larsen (foran) overtar som butikksjef ved Bunnpris Broa i Ålesund. Han ønskes lykke til av Inger og Sverre, som nå takker av. Foto: Lars Inge Skrede