Det gir Kibsgaard-Petersen en dagslønn på svimlende 425 000 kroner, skriver dagen Dagens Næringsliv.

I en oppdatering til de amerikanske børsmyndighetene Securities and Exchange Commission (SEC) kommer det frem at innsatsen hans ble kompensert med 18,6 millioner dollar, noe som tilsvarer 155 millioner norske kroner.

Nesten 2,8 millioner dollar kommer fra en incentivpakke som ikke er knyttet til utviklingen av aksjekursen i selskapet. I overkant av 1,7 millioner dollar skyldes en endring i verdien av pensjonsordningen hans. 2,775 millioner dollar er ren bonus.

Kompensasjonsordningen hos Schlumberger har vært omstridt. Selskapet kontaktet i fjor 40 av de største investorene for å diskutere kompensasjonspakken. Selskapet hadde møter med 22 investorer, ifølge børsmeldingen til SEC.

Schlumberger vil foreta endringer fra 2017. Ledelsen vil ikke motta aksjeopsjoner som en del av kompensasjonspakken fra i år av.

Kibsgaard-Petersen, er utdannet sivilingeniør fra daværende NTH. Han jobbet en kort tid hos Esso etter studiene i Trondheim.

I 1997 begynte han i Schlumberger hvor han startet karrieren som reservoaringeniør. I 2010 ble han driftsdirektør i Schlumberger, før han rykket opp som konsernsjef i 2011.