Det sier ordfører Bjørn Tømmerdal dagen etter at han sa til bystyret at han ikke lenger ønsker å søke stillingen som rådmann i Ålesund.

I et tidligere formannskapsmøte sa han at han ville søke stillingen som rådmann.

Hva som er forklaringen på at han har skiftet mening, vil han ikke si noe om. Bjørn Tømmerdal (H) viser til at han er valgt som ordfører ut denne perioden. Det vil si til oktober neste år.

– Jeg skal lede bystyremøtet den 22. oktober neste år. Deretter skal jeg lede det konstituerende møtet i det nye bystyret den 29. oktober fram til ny ordfører er valgt, sier han.

Oppdrag over

Han kommer ikke til å stå på lista til neste års kommunevalg. Når han har sørget for at den nye ordføreren er innsatt i vervet slik han eller hun skal, er Bjørn Tømmerdals oppdrag i Ålesunds-politikken over.

Rådmann Jarle Bjørn Hanken skal slutte den 5. desember. Bystyret ga torsdag kveld Bjørn Tømmerdal fullmakt til å konstituere ny rådmann.

– Jeg kommer til å konstituere en av kommunalsjefene, sier ordføreren, som regner med at konstitueringen varer til sommeren neste år, fordi den nye rådmannen trolig har oppsigelsestid i nåværende stilling.

I bystyremøtet sa Knut Fylling (Frp) at ordføreren er inhabil i å konstituere rådmann, fordi han selv har ytret interesse for stillingen. Dette ble motsagt av Thor Hansen (Ap), Knut Anders Oskarsson (H), Monica Molvær (H) og Tore Johan Øvstebø (KrF).

Habil

Bystyret erklærte ordføreren habil i å konstituere rådmann. Bare Knut Fylling stemte imot dette.

Varaordfører Geir Stenseth (Frp) leder rekrutteringsutvalget for tilsetting av ny fast rådmann sammen med Monica Molvær (H), Svein-Rune Johannessen (Ap) og en fra de ansatte.

– Vi tar sikte på å tilsette ny rådmann i begynnelsen av februar, sier Geir Stenseth som leder det bystyrevalgte rekrutteringsutvalget.

– Det som skjedde i bystyret torsdag kveld får ingen betydning for det, sier han.De skal velge rekrutteringsbyrå, stillingen skal lyses ut og folk skal intervjues.

– Dette blir den tredje rådmannen jeg er med og ansetter på fire år, sier han.