- Minst to av ordførerne har ennå ikke skjønt at det er en spøk!

Harry Valderhaug ler fornøyd når vi snakker med han i pausen på et møte der de fleste av ordførerne i regionkommune Ålesund er med. Valderhaug påstår hardnakket at ikke alle har skjønt kommunevåpenspøken som Sunnmørsposten serverte som årets aprilsnarr.

- Kan vi få vite hvem de to er?

- Nei, her blir det tatt diskresjonshensyn.

Ikke noe stridsspørsmål

Årets aprilspøk i Sunmmørsposten var altså presentasjonen av et utkast til nytt kommunevåpen for den nye storkommunen. Våpenet var i AaFK-fargene blått og oransje, og sunnmørsottringen i byvåpenet var erstattet med en mer moderne farkost med "ti i samme båt". Krona over byvåpenet var også tatt vekk for å komme nabokommunene i møte.

- Nå tror jeg ikke at kommunevåpenet kommer til å bli noe stridsspørsmål, sier Valderhaug, men jeg må innrømme at Sunnmørspostens forslag slett ikke var så dumt. Tvert imot. Det var faktisk ganske bra, selv om fargene nok ikke hadde blitt godkjent. På en annen side har jo oransje og blått har blitt de fargene som virkelig symboliserer det som binder oss sunnmøringer sammen. Alle er vi stolte av AaFK.

Leserne enige

Mange av leserne ser ut til å være enige i at det er et OK forslag. I meningsmålinga på smp.no hadde 47 prosent stemt på alternativet "ser fint ut og passer" mens 38 prosent stemte "liker det ikke". Femten prosent var litt lunkne og stemte "kunne kanskje ha valgt noe annet".

Og hva med ålesundsordføreren? Hun har lagt inn "våpenet" som profilbilde på Facebook......