Om det skyldes trang til å herje eller ren uvitenhet skal være usagt, men tidligere denne uka ble noen ivrige ungdommer tatt på fersken av pensjonistene som jobber dugnad i det nye og flotte hoppanlegget i Spjelkavik.

– Vi så noen gutter som løp opp og ned unnarennet. Der vi allerede har planert alt. Dette skaper både ekstraarbeid og nye utgifter for oss, sier Kåre Holmen.

Den nybakte verdensmesteren i pluss 75-årsklassen fra siste veteran-VM i vinter, er oppgitt over at ungdom ikke holder seg unna unnarennet i K40-metersbakken. Der det meste er klart for å legge på plast som det kan hoppes på, så lenge det er snøfritt.

Klar beskjed

Pensjonister i Spjelkavik IL og gamle hoppveteraner fra flere steder på Sunnmøre er blant de ivrigste i en dugnadsgjeng som totalt har lagt ned over 1500 timer arbeid for å klargjøre Vikabakkene.

De to minste bakkene blir trolig hoppklare på sensommeren.

– Vi håper å åpne K12,5 og K25-bakkene i juli eller august. Det tar mye tid når alt skal gjøres på dugnad, sier Perry Holen, sjøl pensjonist og leder av Spjelkavik IL i en «mannsalder».

Ikke ferdig i år

Da Sunnmørsposten var innom anlegget onsdag holdt nevnte Holmen fra Vatne på i bakken sammen med en annen veteranhopper; Jan Ringseth fra Sykkylven.

Også Jan Isaksen jobbet der, og er en av mange Spjelkavik IL-frivillige som stiller opp for å gjøre en jobb.

– Vi trenger enda flere hender skal vi få anlegget ferdig. De som har lyst og anledning kan ta turen hit. Vi har jobb til alle som vil bidra, er Kåre Holmens oppfordring for alle hoppinteresserte.

Den største bakken, som vil tåle hopp på 45 meter, blir ikke ferdigstilt i år. Det gjenstår mye arbeid, blant annet i stillasset der det foreløpig bare står et skjelett av stål.

– Trolig går vi for å bruke treverk også i det stillaset, men det er ikke helt avklart ennå. 40-mestersbakken vil ikke bli hoppklar før neste år, sier Perry Holen i Spjelkavik IL. Det laget er eier av anlegget.