Karsten Gefle, bosatt i Ålesund, er en av skikjørerne som i filmen «Don`t Crack Under Pressure» suser ned stupbratte fjell i Hjørundfjorden.

– Livsfarlig er det ikke, men det er heller ikke noen familietur. Dette er en sport med en viss risiko, men vi tar alle forholdsregler, forsikrer Karsten Gefle.

Det er filmselskapet Nuit de la Glisse og filmskaperen Thierry Donard som står bak filmen.

Han har laget flere tilsvarende filmer om ekstremsport tidligere, og Gefle har deltatt i flere av dem.

Gjør som flere enn 24.000 andre - lik smp.no på Facebook

Fullt hus

Den nye produksjonen er en helaftens film som nylig hadde premiere i Paris. Da ble alle 3.000 billettene solgt. Nå er filmen blitt vist på 900 kinoer i en rekke land i Europa og Amerika, melder Fri Flyt.

Sjøl har han bodd i Ålesund i snart fire år, og synes det var greit å ha kort veg på jobb i forbindelse med filmopptakene.

I tillegg til at han er skikjører på den 15 minutter lange delen i filmen som er spilt inn i fjella rundt Hjørundfjorden, så har han også bidratt med å legge forholdene til rette for filminnspillinga på Sunnmøre, blant anna ved å bidra til skaffe finansiering. Han forteller at Knut Flakk og 62 Nord har vært viktige for å få filmskaperne til Norge.

– Dette er jo fantastisk reklame for Sunnmøre og resten av Norge, mener Karsten Gefle.

Tahiti

I tillegg til halsbrekkende skikjøring på Sunnmøre, tar filmen oss også med til Alpene i Sveits og Frankrike, der det både blir skikjøring og basehopping, mens vi kan få oppleve kiting på Tahiti.

– Det spesielle med landskapet vårt er jo kombinasjonen med fjell og fjord. Så i filmen seiler vi først inn Hjørundfjorden, forteller Karsten Gefle.

Torsdag 21. januar har filmen norgespremiere på Colosseum kino i Oslo. Dette blir også den eneste gangen den vises i Norge i denne omgang.

– Men vi planlegger å få til ei visning i Ålesund til våren, sier Gefle.

Dessuten blir filmen lagt ut for salg på nettet når den er ferdigspilt på kino.

Les flere nyheter her