– Vi dreiv litt med maling i starten, men det er det ingen som vil ha. Nå går det bare i termoplast, sier daglig leder og gründer John Wikstrøm.

Sunnmørsposten treffer ham ved de midlertidige lokalene til Trafikkservice AS på Blindheim. Bedrifta ble registrert i fjor høst, men det var først da vegarbeidsesongen starta i vår de kom i gang med arbeidet.

– Jeg har vært i vegbransjen før, og visste godt om termoplast. Ideen om å begynne med det på parkeringsplasser dukka opp i fjor, sier gründeren.

Canada

Inne i en lastebil bak brakkeriggen står vidundera. To merkemaskiner fra Canada. Maskinene merker ikke med vanlig vegmaling, men med termoplast.

Wikstrøm forteller at maling er utslitt etter halvannet år, mens termoplasten iallfall ligger i fem år.

– Jeg har sett eksempel på at den har holdt ut i 13 år. Metodene er den samme som blir brukt til å merke hovedvegene, men de har jo større maskiner, sier han.

Går unna

Maskinene er de eneste i sitt slag i Norden, ifølge Wikstrøm.

– Jeg har forsøkt å undersøke det, og jeg har ikke funnet andre maskiner av denne typen i Norden. Her kan vi smelte termoplasten på selve maskinen, mens andre som merker med termoplast, har store eksterne tanker. De kommer seg ikke inn i for eksempel parkeringskjellere, sier han.

Maskinene til Trafikkservice er altså trolig de eneste som kan merke parkeringskjellere med termoplast i Norden. Mandag fikk de hvile seg, men maskinene har stort sett stått på hele sommeren. Og da går det unna. Hver maskin kan merke 250 løpemeter i timen. Med to maskiner blir det for noen kilometer på en formiddag.

Store kontrakter

Selv om Wikstrøm og resten av bedrifta bare har holdt på en sommer, er allerede flere store kontrakter på plass.

– Amfi i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane er i boks. Det samme er Kiwi- og Spar-butikkene her i området. Vi fokuserer på området mellom Måløy og Kristiansund i første omgang, og så får vi heller utvide etter hvert.

Trafikkservice har også merka en av de nye, store parkeringsplassene på Vigra, blant annet. Men Wikstrøm har ikke tenkt å gi seg der.

– Vi jobber med å få på plass kontrakter med Coop og Rema 1000. Og du skal ikke se bort fra at vi kommer til å merke parkeringsplassene utenfor det nye IKEA-varehuset i Trondheim, sier Wikstrøm.

Til nå har trafikkservice hatt fire ansatte som jobber med merking. Nå utvider de, og skal også drive med trafikkdirigering.

– Jeg har ansatt åtte til nå, og du skal ikke se bort fra at det blir åtte til. Oppdragene renner inn, sier Wikstrøm.

<strong>Vigra:</strong> Her merker Trafikkservice en ny parkeringsplass ved Ålesund lufthavn, Vigra. foto: privat Foto: Privat
Her har trafikkservice merka ved Moa helsehus. Foto: Alexander Worren