– Vi sitter nå og systematiserer all mailkorrespondanse som har vært mellom oss og konsulentselskapet som har gått gjennom finansieringen av Nordøyvegen. Når det arbeidet er gjort vil alle mailene bli gjort offentlig tilgjengelig, sier Guttelvik til Sunnmørsposten.

Mail: Fylkesadministrasjonen vil nå gi ut alle interne mailer rundt dragkampen om prisen på Nordøyvegen. Kravet kommer fra Frank Sve (Frp). Her sammen med fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik og Willy J. Loftheim, ass. fylkesrådmann.

Både Frps Frank Sve og leder i samferdselskomiteen, Kristin Sørheim, har reagert kraftig på framstillingen konsulentselskapene Oslo Economics og Atkins kommer med i sine vurderinger rundt hva som faktisk blir prisen på Nordøyvegen.

I det siste møtet i plannemnda for samferdselssaker gikk de til det oppsiktsvekkende skritt å kreve innsyn i alle intern mailutveksling mellom fylkes- administrasjonen og de eksterne konsulentene.

Bakgrunn: Krever innsyn i korrespondanse rundt Nordøyvegen-rapporter

Frank Sve (Frp) om sjokkrapport: – Hårreisende trenering (krever abonnement)

Mistillit

I møtet stilte Sve spørsmål om de kunne stole på fylkesrådmann Ottar Brage Guttelviks rolle i prosessen.

– Føler du at det nå uttrykkes mistillit til deg som fylkesrådmann?

– Jeg har ikke noen følelser knyttet til dette. Utover det har jeg ingen kommentar til dette. Jeg har registrert at det både fra politisk hold og fra Sunnmørsposten er begjært innsyn i de mailene som er gått mellom oss og konsulentselskapet. Det kravet imøtekommer vi og alle mailer vil bli tilgjengelig for alle medlemmene i fylkestinget i godt tid før tingsamlingen i Geiranger 17. og 18. oktober, påpeker Guttelvik.

– Ser du på dette som at det er politikere som har bedt om en utredning, og når den kommer liker de ikke svarene de får?

– Det vil jeg ikke kommentere, er alt Guttelvik vil si.

I et intervju med Sunnmørsposten samme dag som rapporten fra Oslo Economics og Atkins ble offentliggjort kom Sve med en bredside mot rapporten. Stridens kjerne er om en skal legge inn som en kostnad i prosjektet en ny bussrute over Nordøyane, samt om en skal avsett nesten 30 millioner kroner i året til en total rehabilitering 40 år fram i tid.Begge deler er med i rapporten, til tross for at fylkes- politikerne på forhånd ga beskjed om at dette ikke skulle regnes med.

Les også: Rapport hevder Nordøyvegen er sjølvfinansierande

Les også: Mener Nordøyvegen må avsette en milliard til renovering