– Vi har en dialog med mannen som ikke ville forlate boligen sin. Han flytter om det skulle bli store nedbørsmengder, sier lensmann Andreas Hustad i Rauma til Åndalsnes Avis, når det gjelder rasfaren fra fjellet Mannen.

Til sammen 11 personer er evakuert fra området under fjellet, opplyser Janne Marthe Viddal i Nordmøre og Romsdal politidistrikt, til smp.no.

Det er snakk om ti fastboende og én som har fritidsbolig.

Raumabanen er stengt, men Europavegen blir ikke stengt, da raset ikke vil nå så langt, ifølge beregningene. Også brua over til Lyngheim er stengt, men ifølge kommunikasjonsrådgiver Viddal er det ikke behov for vakthold fra politiets side slik situasjonen er nå.

Hun bekrefter at det er en god dialog på gang med mannen som foreløpig har nektet å flytte.

- Han er villig til å finne en løsning om nedbørsmengden blir større. For blir det store nedbørsmengder øker også rasfaren, sier Viddal.

De andre som er evakuert har fått tilbud om overnatting på hotell på Åndalsnes. Noen har flyttet hjem til slekt og venner, opplyser politiet.

Ifølge Åndalsnes Avis har politimesteren bestemt at det ikke skal gjennomføres tvangsevakuering av personer som ikke frivillig forlater boligene sine.

Lensmannen i Rauma forteller at kommunen jobber med å finne plass til sauene som må evakueres. Geologer var i går i området for å gjøre nye observasjoner.