Påskeferien i Sula ble mer spennende enn familien Hagen fra Namsos hadde regnet med. Det førte til stor oppstandelse både blant politi, media og lokale gullsmeder da de fant flere brett med stjålne ringer i fjæra på Sulesund.

Les også: Sensasjonelt smykkefunn i fjæra

- Det var en artig opplevelse. Jeg ble rimelig småsvett nedover ryggen før det ble klart hva dette var. Og etterpå ble jo dette en ganske stor sak i media. Jeg ble intervjuet, først av Sunnmørsposten, men også av aviser i Sverige. Til og med svenske Aftonbladet hadde fått med seg historien og intervjuet meg, forteller finneren Svein Hagen.

Ba om et minne

En stund etter episoden ringte Hagen til politiet og spurte hvordan det hadde gått. Han fikk til svar at de ikke visste om ringene var falske eller ekte.

- Da passet jeg på å nevne at det hadde vært ønskelig for oss å få tilsendt et lite minne fra denne påskekrimmen, dersom det skulle vise seg at ringene var falske.

Gullsmedens dom

Og det skulle vise seg at tjuvene visste hva de gjorde da de etterlot «skatten»:  Gullsmed Arild Waage i Ulsteinvik forteller at han for om lag to uker siden ble innkalt til politiet for å se på smykkene.

Arild Waage i Ulsteinvik etter innbuddet høsten 2010. Foto: Kjetil Haanes

– Det var som vi trodde: Det var juksesmykker fra vår butikk og ingenting å ta vare på, sier han til smp.no

Se video fra millionbrekket

En politibetjent husket å tipse gullsmeden om familien Hagens ønske, og vips:

- I forrige uke mottok jeg åtte falske ringer fra smykkebeslaget. De har jeg tenkt at barna som var med å finne ringene den dagen skulle få som et minne. Vi er takknemlig overfor gullsmeden, sier Svein Hagen.