Det har ikke vært rent lite oppmerksomhet rundt hytta siden den ble bygget. Arkitekten bak, Snorre Stinessen, har allerede rukket å vinne en rekke priser for designet på hytta i Efjord i Nordland. «Efjord» har også blitt presentert i blant annet D2 og Bolyst. Samtidig har Tone-Beathe Øvrevolls Instagramkonto vunnet Gullfjæren, som kårer Norges beste instagramprofiler innen interiør. Hun har nå rundt 12.000 følgere, og legger jevnlig ut bilder av den unike hytta.

– Det er veldig stor stas. Det skjer mye rundt hytta, og vi henger liksom bare på. Det har tatt litt av, sier Øvrevoll.

foto
Mye glass: Øvrevoll forteller at det er ikke noe problem å få privatliv - tross mye glass. Foto: Privat

Nå er hytta altså nominert til Architizer A+ Awards, i kategorien arkitektur og glass. Dette er den største arkitekturkonkurransen på nettet. Det er totalt seks nominerte i kategorien – og sammen med «Efjord», finner vi også blant annet Manhattan Beach Library blant de nominerte. Kåringen er klar 20. juli.

Forelsket seg i naturen

Ideen kom da familien var på tur til Efjorden for å besøke familien til Tone-Beathes kjæreste Frode. De hadde en fantastisk sommeruke, og forelsket seg i stedet. De knyttet seg til arkitekt Snorre Stinessen, som hadde bygget en hytte for noen de kjente. Et slikt uttrykk ønsket de seg her.

foto
Interiør: Halvparten av interiøret er spesialdesignet og laget av møbelsnekkere for at det skal passe til designet på hytta. Foto: Privat

– Det viktigste for oss var at hytta skulle gli inn i naturen, fremfor å være et forstyrrende element i landskapet. Naturen skal spille førstefiolin. Materialene brukt til å bygge hytta er materialer man finner i naturen her, forteller Øvrevoll. Halvparten av interiøret har de også tilpasset hytta. De har brukt møbelsnekkere til å lage blant annet sofa og kommoder, for at det skal gli inn i stilen til hytta.

Spennende prosess

– Det har vært en kjempespennende prosess. Både jeg, Frode og svigerfar har hatt ulike roller, og vi har funnet gode løsninger sammen med arkitekten.

foto

– Hva med privatlivet – er det ikke mye innsyn til hytta med så mange glassflater?

Øvrevoll ler.

– Det er glass også inn til toalettene og i badstua. Så vi må være gode venner når vi er her. Men det er få andre hus i nærheten, så vi føler ikke at vi mangler privatliv, sier hun.

– Hytta har blitt vårt andre hjem. Jeg bor i Elverum hvor jeg jobber som lektor, og Frode bor i Tromsø, så vi tilbringer annenhver helg her. Det er et magisk og spesielt sted.

foto
Hytta er eid av Tone-Beathe Øvrevoll fra Skodje og Frode Kristian Danielsen fra Tromsø. Foto: Solveig Grøvle
foto
Arkitekten bak hytta, Snorre Stinessen, har allerede vunnet en rekke priser for designet. Hytta har også fått mye medieoppmerksomhet. Foto: Privat