Tirsdag formiddag har det blitt oppnevnt nytt styrer i helseforetakene. Dette er det nye styret i Helse Midt-Norge:

  • Tina Steinsvik Sund (styreleder) (ny)

  • Paul Steinar Valle (nestleder)

  • Beate Skillingstad (ny)

  • Liv Stette

  • Bjørn Inge Gustafsson (ny)

  • Kristian Dahlberg Hauge (ny)

Ansattvalgte:

  • Lindy Jarosch-von Schweder

  • Ivar Østrem

  • Anita Solberg

Ifølge ei pressemelding fra regjeringa er det lagt vekt på at styra samlet sett har relevant kompetanse ut i fra de regionale helseforetakene sine formål og utfordringer. Samtidig skal det være ønskelig med en balanse mellom kontinuitet og fornyelse i det enkelte styret.

– Jeg vil takke styrelederne og styremedlemmene som nå går av for jobben de har gjort. De har lagt ned en stor og viktig arbeidsinnsats over flere år til det beste for sjukehusene og pasientene. Samtidig er jeg godt fornøyd med de nye medlemmene. Med dere kompetanse og kvalifikasjoner er jeg trygg på at de vil videreføre det viktige arbeidet på en god måte, uttaler helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Styremedlemmene blir oppnevnt for en periode på to år.

Liv Stette fra Ålesund fortsetter altså videre i styret i Helse Midt-Norge. Også nestleder Paul Steinar Valle fra Møre og Romsdal fortsetter i rollen sin. Ivar Østrem fra Ålesund fortsetter som ansattrepresentant i styret. Han arbeider som sjukehusvert på Ålesund sjukehus.

Trøndelag

Ikke unaturlig kommer flere av de nye medlemmene fra trøndelagsfylkene.

Tina Steinsvik Sund, som overtar som ny styreleder etter Ola H. Strand, er hjemmehørende i Trondheim. Hun har styreerfaring blant annet fra Argentum Fondsinvesteringer, Zalaris og ECC.

Beate Skillingstad er hjemmehørende i Nord-Trøndelag. Hun er banksjef i Sparebank1 Rørvik og Kolvereid.

Bjørn Inge Gustafsson er dekan for fakultet ved medisin og helsevitenskap ved NTNU i Tronheim, samt varamedlem i Stiftelsen Sintef og i Sintef As.

Kristian Dahlberg Hauge Har også tilhold i Trondheim. Han har tidligere vært statssekretær for Fremskrittspartiet, og er nå direktør for EBA Trøndelag.

Lindy Jarosch-von Schweder er foretakstillitsvalgt hos legeforeningen ved St. Olavs Hospital. Anita Solberg er hovedtillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund ved St. Olavs Hospital. De to sistnevnte er ansattvalgte inn i styret.