Konkurransen var knallhard og nivået høyt da niendeklassinger fra seks ungdomsskoler møttes til kokkekamp på Spjelkavik ungdomsskole tirsdag.

- Vi har ligget i hardtrening og laget denne desserten utrolig mange ganger, fortalte Emma Bakke Grande og Celine Knoff som laget desserten på Skarbøviklaget. Her var det moste jordbær i bunnen og vaniljekrem, sjokolade og marengs i lekre lag.

Dessertseier til Møre

Men i dessertklassen var det kvartetten fra Møre Ungdomsskole som gikk av med seieren med sin "Mammas saftdessert med vaniljesaus". Laget fra Møre besto av Stine Regina Tusvik, Solveig Engås, Solveig Hamnøy og Stefan Karlsbakk.

Ørret

Lagene fikk i oppdrag å lage en hovedrett der ørret var hovedingrediensen og en dessert med lokal vri. Syltetøyet hadde de laget på forhånd.

- Dette syltetøyet var så godt at dere kunne ha satt det i produksjon med det samme, sa Kari Ryslett fra Høgskulen i Volda som var en av dommerne.

Det fristende oransje AaFK-syltetøyet fra Skarbøvik var laget av gulrot, appelsin, sitron og eple. Syltetøyet skulle også presenteres på en kreativ og fin måte for å nå helt til topps.

Perfekt

Hovedretten som gikk av med seieren var det Helene Sulebust og Sara Suleiman som laget, og den besto av stekt ørret med gulrotpuré, agurksalat og rømmedressing som tilbehør. Og ovnsbakte poteter.

- Denne fisken er helt perfekt stekt, slo Tore Kvamme fast. Han satt i dommerpanelet og er til daglig kokk og daglig leder på restauranthuset Anno i Ålesund.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

For ungdom

Men elevene fra Ellingsøy, Spjelkavik, Møre, Sula, og Stordal satte også fram mye lekkert på dommerbordet. Her var det ørret i alle varianter, og i oppgaven sto det at de skulle lage en hverdagsmiddag for ungdom.

Fornøyde

- Vi er veldig fornøyde med årets arrangement, så dette har kommet for å bli, slo Mette Marie Scott-Dahl og Sissel P. Brennholm fast da vinnerne var kåret og ryddinga var i gang. De to representerer henholdsvis Klippfiskakademiet og restaurant og matfag på Borgund videregående skole som samarbeider om arrangementet. Håpet er at ungdomsskoleelevene skal bli interessert i norsk matkultur og kanskje satse på eh utdanning innen matfagene.

Messe

I tillegg til konkurransene, har kokkekampen også en messedel der ulike aktører er med og viser seg fram for den oppvoksende slekt.  Maria Holand Tøsse loset publikum og deltakere trygt gjennom dagen som konferansier og underholder.

Les flere nyheter her