Leo Bassi fikk smake sin egen medisin da han intetanende entret ankomsthallen på Vigra tirsdag ettermiddag.

Den verdenskjente performance-artisten ble nemlig møtt av to kvitkledde herrer som pågrep mannen mitt i menneskemengden ved bagasjebåndet.

Pågrepet

Ambulansesjef Bent Erik Myrvoll i Norsk Kunstambulanse og Viggo Solum fra Høstscena ville nemlig gi klovnen og provokatøren en tur han seint vil glemme.

- Han forstod først ingenting, men ble etter hvert med på notene, ler Bent Erik Myrvoll.

Det var nok en del medpassasjerer fra Oslo-flyet som reagerte da en skrikende mann ble geleidet ut av ankomsthallen og inn i en ambulanse.

- Hehe, ja noen stusset litt. Vi ønsket å skape litt blest om programmet til Høstscena 2012 som starter i morgen, forteller Myrvoll.

Uvanlig

Leo Bassi er en kunstner som ifølge forhåndsomtalen “Sprenger scenekunstens rammer i fillebiter, gir publikum et innblikk i hvor mye teateret kan romme og viser forhåpentligvis hvor mektige gode teateropplevelser kan være".

- Han er en klovn og provokatør. Han utfordrer våre politiske holdninger. Kunst skal ikke bare være noe fint på veggen, derfor driver også jeg med performance som utfordrer samfunnet, sier Myrvoll og viser til kunstambulanse-prosjektet sitt.

- Jeg må søke politiet om tillatelse hver gang jeg skal ut på utrykning med ambulansen. Denne gangen tok vi med oss Bassi til Ålesund sentrum med fulle sirener.

- Hvordan tok pasienten det?

- Han syntes etter hvert at det var fantastisk. Jeg tipper han fikk enormt med energi som publikum kan få glede av i morgendagens forestilling, sier Bent Erik Myrvoll.

Her kan du lese mer om Høstscena 2012