Lista er offentliggjort av Stortinget.

Sindre Finnes opplyser at det ikke er mulig å få ut tidspunkter for samtlige handler, noe som har vært etterspurt.

Ifølge E24 viser lista at Sindre Finnes gjorde 3290 aksjehandler i de åtte årene Erna Solberg var statsminister. Det er 350 færre enn de tidligere har sagt.

– Fint

– Jeg registrerer at Sindre har sendt over en oppdatert liste til Stortingets kontrollkomité, som også inkluderer en oversikt over beløpene han har handlet for, skriver Solberg i en SMS sendt til NTB.

– Dette har vært etterspurt både av enkelte i komiteen og av flere i pressen, og jeg synes det er fint at han deler det, legger hun til.

– Omfattende arbeid

Kontrollkomiteen gransker regjeringens habilitetssaker. Aksjesaken til Solbergs ektemann er en av sakene komiteen ser på.

Saksordfører Grunde Almeland (V) sier at de trenger tid på å gå gjennom den nye aksjelista.

– Vi har fått omfattende informasjon, godt over 200 sider med detaljer fra Finnes. Vi vil med andre ord trenge tid på å gå gjennom alt, sier Almeland i en uttalelse til NTB.

– Men all informasjon er med på å skape et grunnlag for den saken vi neste uke skal lande videre prosess på. Kommende tirsdag vil komiteen møtes for å diskutere de siste dagers utvikling i saken, sier han.

Almeland sier det er positivt at Finnes deler lista. Han sier det er nødvendig med full åpenhet for å gjøre jobben de skal gjøre.

– Akkurat hvor relevant denne listen vil være for kontrollkomiteens sak gjenstår å se. Det vi har fått i ettermiddag, er en veldig lang liste som det som sagt vil ta tid å gå gjennom, sier Venstre-politikeren.

– Ser ut til å være nok

Høyres Peter Frølich (H), som er leder for kontrollkomiteen, sier at det ved første øyekast ser ut til at listen inneholder tilstrekkelig informasjon.

– Dokumentene skal inneholde noen korreksjoner og flere detaljer knyttet til nøyaktige kurser. Dette er nyttig grunnlag for komiteens arbeid, sier Frølich.

– Men det trengs litt tid for å gå gjennom materialet og vurdere om det er nødvendig med ytterligere dokumentasjon, legger han til.

– Klar til å bidra med mer

Finnes' advokat Thomas Skjelbred sier at lista er utarbeidet på grunnlag av data fra Sbanken, Nordnet og Oslo Børs – samt Finnes personlig.

– Dette har vært et omfattende arbeid og et stort datamateriale å bearbeide, både for finansinstitusjonene, Sindre Finnes og oss. Sist mottatte informasjon kom i dag, 6. oktober, sier Skjelbred.

– Skulle Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité finne at det er behov for ytterligere skriftlig informasjon, er Sindre Finnes forberedt på å bidra med det så langt han rår over etterspurt informasjon, sier advokaten.

Solberg sa på en pressekonferanse like etter valget at hun hadde vært inhabil i flere saker på grunn av ektemannens aksjehandel.

Det ble da lagt fram en liste, men det ble etterspurt mer informasjon – blant annet om tidspunkt for handlene og summer. Det er den informasjonen som nå er med i den nye lista.

Rødt reagerer

Rødts Sehar Aydar sier det er vanskelig å forstå at Sindre Finnes ikke kan legge fram alle tidspunkt for sin aksjehandel.

Finnes leverte fredag en ny liste til Stortinget over aksjehandler utført mens Erna Solberg var statsminister. Der varsler han at det ikke er mulig å hente ut tidspunkt for alle handlene.

– Men de sier ingenting om hvorfor informasjonen som var mulig å hente ut og som finnes om klokkeslett, blir holdt hemmelig. Det er uforståelig for meg at de ikke inkludert klokkeslett for nyere handler, sier Aydar.

– Dette vil jeg at Erna Solberg svarer på, siden det var hun som gikk god for den feilaktige listen og det er hennes ansvar vi vurderer.