Hurtigbåten «Tyrhaug» og arbeidsbåten «Frøy Loke» kolliderte onsdag i Trondheimsleia, ved Aure på Nordmøre.

– Én passasjer har vært bevisstløs og ble fløyet til St. Olavs hospital. Skadeomfanget på de andre to er uvisst, sa operasjonsleder Jørgen Molnes i Møre og Romsdal politidistrikt til Adresseavisen klokka 13.35.

Ved 15.30-tida melder NRK at om lag 30 personer ble evakuert og at fire av disse er sendt til sjukehus med helikopter. Innsatsleder Lars Olav Lunde i politiet forteller til NRK at det nå er fire skadde.

Administrerende direktør Mariann Grønseth i Torghatten Midt sier til NTB klokken 14.09 at fartøyene fremdeles henger sammen, men at det ikke er noen tegn til vanninntrenging.

– Per nå er de fleste av passasjerer og mannskap evakuert, det gjenstår fire fra mannskapet og to passasjerer i båtene, sier Grønseth.

Havaristene slepes til land. Foto: Redningsselskapet

Hun opplyser samtidig at de er kjent med at Aure kommune setter krisestab. Rederiet har også folk på vei til kommunen for å bistå.

Selskapet Frøy har ikke registrert noen alvorlige personskader blant de som var om bord i servicebåten Frøy Loke, opplyser de i en pressemelding.

– Vi jobber med å skaffe oss oversikt over skadeomfang. Det er ikke registrert alvorlige fysiske personskader hos vårt mannskap, sier konserndirektør Anders Gåsø i selskapet.

Det ble først meldt om båtulykken like før klokken 13 onsdag.

Sunnmørsposten følger saka