Det lover og håper ordfører Bjørn Tømmerdal og de andre i innsamlingskomiteen med Siv Katrin Ulla i spissen.

En liste med 15 både små og store objekter ligger på bordet. Vi fornærmer ikke noen med å påstå at de største forventningene er til to trykk av Ørnulf Opdahl og Per Inge Bjørlo.

Bare rammene og glasseringen fra O. Hauge kostet tusenvis av kroner.

– Per Inge Bjørlo fra Spjelkavik er en av få norske bildekunstnere som har lønn fra staten, sier Siv Katrin Ulla.

Store bidrag

Mange andre har gitt, både firma og personer. I år var det ingen problemer med å få ting.

– Det er imponerende hva folk har bidratt med. Demens gjelder alle og enhver og aksjonen fenger på tvers av alt folk ellers kan være uenig om, sier ordføreren.

Det er av de første gangene en slik auksjon blir holdt for en innsamling og man trekker ikke tilbake noe i auksjonen klokka 13, alt skal ut.

Alle har lov å by og pengene skal gå til forskning på demens. Den snikende sykdommen rammer mange og den viser seg langt nedover i årsklassene.

Det er gratis å komme inn og kjekt blir det nok når Synnøve Hatlen, alias Signe Stunden, setter i gang og svinger klubba.

Siv Katrin Ulla benytter anledningen til å etterlyse flere bøssebærere, spesielt under fotballkampen søndag.

Her er lista:

Trykk av Ørnulf Opdahl, trykk av Per Inge Bjørlo og Lystlunsj for deg og ordfører Bjørn Tømmerdal.

Stamina HOT gir et medlemskap til auksjonen, Ingrids Glassverksted to gavekort på 1000 kroner hver, mens Momentium frister med to festivalpass til alle festivalene neste år.

Videre følger fire billetter til Panikk i kulissene på Børsen, to årskort fra Barnas Lekeland, kurs for to personer på Klippfiskakademiet og ett sesongkort til AaFK-kampene.

62 Nord tilbyr en overnatting for to personer på et av deres hoteller, med frokost, og Lyspunktet gavekort på 500 kroner. Teaterfabrikken frister med julebord for to personer, Dekksenteret med vinterdekk for opptil 6000 og Atlanterhavsparken med ett familiekort.

Les meir om TV-aksjonen:Møt Mari Ann Vattøy frå Ulsteinvik:«Det er eitt eller anna som skjer, men ho forstår ikkje kva det er»

41.000 nordmenn har omsorg for ein dement partner. I Sunnmørsposten laurdag kan du møte Ragnhild og Kåre og korleis dei har fått eit litt betre liv saman. Kjøp eAvisa her