Selv om ekstremværet "Ole" først og fremst er ventet å ramme Nordland og Troms, vil også vi i nordvest merke uværet, mener meteorologene.

Meteorologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel for Møre og Romsdal.

- Fra lørdag ettermiddag er det ventet nordvest liten og periodevis full storm 22-25 m/s, med vindkast omkring 30 m/s. I fjellområdene nordvest full og til dels sterk storm 30 m/s. Minkende vind natt til søndag.

I tillegg ventes stor snøskredfare lørdag , faregrad 4 (stor).

Møre og Romsdal 110-sentral ber alle sikre løse gjenstander rundt husene sine.

Skader

Politiet har mottatt en rekke henvendelser fra publikum om takplater og takstein som blir blåst av ulike tak.

- Disse treffer andre bygninger og biler – som er blitt skadet, opplyser operasjonsleder Ole Bjørn Harang ved Sunnmøre politidistrik.

Det er også flere meldinger om vindusruter som blir knust og trær som blir blåst over veger.

- Politiet oppfordrer publikum til å være ekstra forsiktige og obs  på gjenstander som kan "flyge " i luften. Videre bør en passe på å sikre gjenstander som kan bli tatt av vinden, oppfordrer operasjonslederen.

Trafikk

Lørdag morgen meldte Fjord1 om flere innstilte ferjeavganger. Ruta mellom Hundeidvika og Festøy er fremdeles innstilt. Det samme gjelder ferjesambandet Lote - Anda.

Flytrafikken har gått normalt til og fra Vigra så langt, ifølge Avinor. Unntaket er Widerøes formiddagsrute til og fra Bergen. Både formiddags- og ettermiddagsavgangen er innstilt. Flyet til Gran Canaria var tre timer forsinket.

Årsaken var at flyet som skulle brukes  ble truffet av lyn rett før landing på Vigra.

Fylkesveg 63 er stengt mellom Eidsdal og Geiranger på grunn av fare for ras, melder Statens vegvesen.

Rute 15 Eidsdal - Linge:  i forbindelse med at fylkesvei 63 er stengt, går rasrute 2 mellom Hellesylt og Geiranger, det blir i dag i tilegg utført 1 ekstra rundtur med avg. fra Hellesylt 14:30, og fra Geiranger 15:30

Oppdatert: Norled melder klokka 13 at Hareidruta og Niordøyruta er innstilt på grunn av dårleg vær. Fjord 1 melder at i ferjesambandet Måløy - Oldeide er anløpene til husevåg innstilt på grunn av vanskelige værforhold.

Saken oppdateres

Foto: met.no