Tafjord signerte fredag en avtale med ÅRIM (Ålesundregionens Interkommunale Miljøselskap IKS) om sluttbehandling av husholdningsavfall fra kommunene Giske, Sandøy, Vestnes og Sykkylven. Avtalen har en varighet på ett år, med mulighet for opsjon hvert år de kommende tre årene, heter det i en pressemelding fra Tafjord Kraft AS.

Avtalen som ble signert at styrelederne i de to selskapene, er gjeldende fra 15. august i år. Den innebærer leveranse av knapt 5.000 tonn avfall årlig, noe som utgjør omtrent fem prosent av kapasiteten ved Tafjord Kraftvarme sitt energigjenvinningsanlegg i Breivika.

Konsernsjef Erik Espeset er svært fornøyd med at Tafjord Kraftvarme vant denne anbudsrunden.

- Dette viser at vi er konkurransedyktige. At avfallet må fraktes kun over korte distanser, er jo også en stor fordel for miljøet. Samtidig er den avfallsbehandlingen vi har ved energigjenvinningsanlegget i Breivika en svært miljøvennlig løsning, sier han.

TAFJORD har hatt sluttbehandling av husholdningsavfallet fra Giske, Sandøy, Vestnes og Sykkylven siden august 2011. Dette også etter at ÅRIM hadde hatt denne kontrakten ute på anbud.

- Avtalen som ble inngått i 2011 hadde en varighet på to år med opsjon på ytterligere to år. ÅRIM har valgt å benytte seg av denne avtalen fullt ut, noe som innebærer at vi fremdeles tar imot husholdningsavfall fra disse kommunene. Det at vi vant anbudsrunden nok en gang, betyr nok at ÅRIM er godt fornøyde med det tilbudet vi har gitt, sier Espeset.