Bjørdal får dermed et solid opprykk ved starten av sin andre periode på Stortinget. Aps stortingsgruppe samla seg til møte klokka 15.15 i ettermiddag. På møtet vil alle Aps stortingsrepresentanter få beskjed om hva som blir deres oppgaver de neste fire årene.

Slik vi har fått opplyst er det Ap-leder Jonas Gahr Støre som selv har bedt om at Bjørdal går inn i arbeidsutvalget. Det er et utvalg på fire personer som har den operative ledelsen av arbeidet i Aps stortingsgruppe. Bjørdal får posisjonen som nummer tre i AU, som det forkortes, det vil si posisjonen bak Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik. Den fjerde er Kai Henriksen fra Troms.

Samtidig flyttes Bjørdal fra arbeids- og sosialkomiteen til finanskomiteen. Også det blir i stortingshierarkiet sett på som et klart opprykk.

Trond Giske blir Aps fraksjonsleder i komiteen. Ingrid Heggø fra Sogn og Fjordane blir partiets nummer to i finanskomiteen.

Else-May Botten flyttes fra næringskomiteen til energi- og miljøkomiteen. Der blir hun partiets nummer to etter Espen Barth Eide som blir Aps talsperson.

Dag Terje Andersen får vervet som leder av kontroll- og konstitusjonskomiteen etter Martin Kolberg.

Anniken Huitfeldt fortsetter som leder av utenriks- og forsvarskomiteen.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre skal følge Huitfeldt i forsvars- og utenrikskomiteen.

Nestleder Hadia Tajik skal til arbeids- og sosialkomiteen.

– Valgkomiteen har lagt vekt på at Arbeiderpartiet trenger både fornyelse og videreføring av verdifull erfaring. Det har vært viktig for oss med god balanse både på kjønn og representasjon fra ulike deler av landet i komiteene, sier partisekretær Kjersti Stenseng.

Sunnmørsposten kommer med mer om denne saken.