Politikerne i Komité for kultur og oppvekst vil berge tilbudet om "ekspertmatte" til de flinkeste 10.klassingene i Ålesund.

I et prøveprosjekt har elever ved Kolvikbakken ungdomsskole fått undervisning på VG1-nivå. Dette mener rådmannen bør avvikles på grunn av dårlig kommuneøkonomi.

- Ansvar for alle

I komiteens møte ble det imidlertid stemt mot rådmannens forslag. Samtlige 15 politikere mener at mattetilbudet bør bestå.

Det var Thor Hansen (Ap) som først tok til orde for å snu forslaget.

- Argumentasjonen min var at vi har et ansvar for at skolebarna får undervisning i begge ender av skalaen. Ikke bare den gruppen som trenger støtteundervisning, men også de som trenger å bli stimulert til å strekke seg litt lenger.

- Ta av reserveposten

I et felles forslag ber komiteen nå om at formannskapet finner penger til å videreføre prosjektet.

- Noen kan argumentere med at i økonomisk trange tider må man prioritere en av gruppene?

- Det er klart vi må prioritere, og fjerne ting fra budsjettet som ikke er like viktig. Men jeg synes dette må være en prioritert oppgave, og håper formannskapet finner 70.000 i sin reservepost. Det er så lite at det bør vi klare å få til, sier Hansen.

Ikke vurdert privattilbud

- Har dere tatt stilling til tilbudet fra Akademiet videregående, som tilbød seg å videreføre ordningen gratis?

- Vi har ikke behandlet det initiativet. For meg spiller det ingen rolle hvem som gir denne undervisningen, bare den blir gitt. At flere aktører melder seg i en eller annen form og vil bidra, synes jeg bare er positivt. Prinsipielt har jeg ingen motforestillinger. Det viktige nå er å få dette inn i folden slik at undervisninga blir en realitet, sier Hansen.

Innstillingen er nå oversendt formannskapet, som møtes på tirsdag.

Vi har et ansvar for både de flinkeste og de svakeste, mener politiker Thor Hansen (Ap). Arkivfoto