ÅLESUND TINGHUS (smp.no): Fire personer er pågrepet av politiet i sammenheng med et mistenkelig dødsfall i Spjelkavik tirsdag. Tre av disse er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. I tillegg er en person siktet for falsk forklaring, opplyste politiet på en pressekonferanse ved Ålesund tinghus onsdag.

Det var politistasjonssjef Oddbjørn Solheim og politiinspektør Unni Moen Vikebakk som ledet pressekonferansen i Ålesund onsdag.

En person - trolig en mann som bodde på stedet - ble funnet død etter at det ble meldt om en brann i en leilighet i Åkåvegen. Politiet satte umiddelbart i gang en større væpnet aksjon. I løpet av kvelden gikk politiet til pågripelse av tre menn de nå har siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

I forbindelse med dette arbeidet oppsøkte politiet flere adresser som vil bli undersøkt nærmere. Politiet har også tatt beslag i en bil.

Når det gjelder en avdøde, har politiet ingen sikker identifikasjon av vedkommende, men de bekrefter at det er en mann.

– Vi har også klare indikasjoner på hvem dette er, sier Solheim.

De pårørende til mannen er orientert.

Få oversikt: Alt om det mistenkelige dødsfalletLes også: Kripos i gang på brannstedet - utvider sperringene

Utvider tidsrommet

Tirsdag opplyste politiet at de hadde 50-60 politifolk til å etterforske saken, og de har samtidig bedt om taktisk og teknisk bistand fra Kripos.

– Vi viderefører den bredden vi har i etterforskningen av saken, kommenterer Solheim overfor smp.no.

Politistasjonssjefen fortalte samtidig at politiet nå har utvidet tidsrommet for når de ønsker tips fra publikum. Nå sier de at de ønsker opplysninger som kan knyttes til den aktuelle adressen, helt fra mandag klokka 18.

– Vi ønsker å ha et bredere fokus og ikke låse oss til det tidspunktet som ble gitt først, sier Solheim.

Tirsdag ønsket politiet først og fremst tips som gikk på bevegelser i området fra i går. Solheim vil ikke kommentere om politiet har indikasjoner på at det har foregått noe av interesse for saken i løpet av natt til tirsdag.

Naboer har fortalt om smell i forbindelse med at brannen ble oppdaget, men Solheim vil ikke gå nærmere inn på hva politiet mener dette er. Han legger imidlertid til at han håper åstedsundersøkelsene vil fastslå dette.

Les også: Nabo forsøkte å avskjære to menn

Siktelsene kan bli endret

Politiet fortalte videre at det var gjennomført innledende avhør av de pågrepne, og at de ville forsøke å gjøre videre avhør fortløpende.

– Kan siktelsene bli endret?

– Ja, vi kan ikke utelukke det, men vi kan ikke nå si noe om når det vil skje, sier politiinspektør Vikebakk.

De vil ikke opplyse noe om hvorvidt noen av de siktede har erkjent det de er pågrepet for.

– Vi vurderer løpende spørsmålet om fengsling, men det blir ikke fengslingsmøte i dag, sier Vikebakk.

Alle de fire siktede har fått tilbud om en forsvarer.