– Vi har jo aldri dårlig vær hos oss. I år ble det helt fantastisk. 170 som fullførte i mosjons- og trimklassen var bra, men vi kunne sjølsagt ha ønsket oss enda noen flere deltakere i klassene som løp på tid. Her hadde vi 30 totalt, sier Øystein Haugen i Stettevik Sportsklubb.

– Er dere flinke nok til å markedsføre løpet?

– Nei, der har vi nok en del å gå på. Vi burde sjølsagt ha informert lokalaviserog nettsteder bedre. Potensial til å bli langt større er der, men husk at vi er en liten klubb. Og skal vi ha tidtaking på mange flere løpere må vi anskaffe oss mer avansert tidtakerutstyr, innrømmer Øystein Haugen. Som i mange år var leder i Stettevik Sportsklubb.

I går var han løpssjef og speaker for et løp som deltakerne hyller.

Den lille klubben, som har tilholdssted på Stette i Skodje kommune, har Kleivane Rundt som sitt arrangementsmessige høydepunkt i året.

Starta opp i 1985

Helt siden 1985 har dette løpet vært arrangert. – Bare ett år har vi avlyst Kleivane Rundt, kan Haugen fortelle.

Løyperekorden er fra 20 år tilbake og på sterke 31.31 minutter. Løypa er nokså ei mil lang og går i svært variert terreng, der underlaget også for deltakerne er ditto skiftende.

– Det er både oljegrus, grus, skogsterreng og asfalt å løpe på, sier Øystein Haugen om ei variert løype også rent terrengmessig.

– Den fine skogsveien vi benytter er også et populært treningsområde for folk som bor i nærområdet, sier løpssjefen.

Kristian Nedregård, Spjelkavik Omegn, var altså aller raskest av alle som løp i herreklassene. Han ble klokket inn til tida 33.55 i klasse 40–49 år, mens nest beste tid ble registrert av Martin Hauge-Nilsen, Kondis, på 39.05 i klasse 30–39 år. Tredje beste tid hadde Ingmar Misund, Midsund med 39.44.

Blant damene var Irene Nordal fra Midsund IL den som tok seg kjappest rundt om i den mil lange løpstraseen. Hun fikk tida 43.31. Nest beste dameløper var Elise Stette fra arrangørklubben på 46.53. Begge de nevnte damene stilte i klasse 40–49 år.