Motstander er bunnlaget Oslo City, som slett ikke er så håpløse som tabellposisjonen tilsier. Bare spør Hødd, som lå under 0-2 mot nettopp Oslo City i høst. Det endte bra til slutt for Hødd, men SIF vet at innvandrerlaget fra Oslos østkant har gode individuelle ferdigheter.

I vår tapte SIF 0-1 mot Oslo-gutta, etter en kamp der alt gikk galt for SIF, forteller veteranen Svein Arve Alnes.

Utvisning og straffebom

– Oslo City scoret et tidlig mål, og før 20 minutter var spilt fikk vi Jan Ove Austnes utvist. Så presterte jeg å bomme på straffespark, så dette var en kamp å glemme for oss, mener han.

Straffebommen til tross - Alnes håper å få ta straffespark i morgen også dersom SIF får ett.

– Jeg har ikke bommet på mer enn to-tre straffespark i hele mitt liv, så jeg skal score om jeg får sjansen igjen, lover han.

Alnes og alle involverte i SIF vet hvor viktig kampen på SIF stadion i morgen blir.

Skal vinne

– Denne kampen skal vi vinne! Og jeg har god tro, jeg føler at vi er på gang igjen nå etter en tung periode. Det hjalp på å få inn de tre unggutta Simen Solbak, Thomas Fiskerstrand og Eirik Kampenes fra AaFK. De gjør det godt, og bidrar til nivåhevning også på treningene. Og til denne kampen får vi også tilbake viktige Jan Marius Ringstad fra karantene sist mot Hødd. Jeg er sterk i troa på tre nye poeng mot Oslo City, og klarer vi det begynner det virkelig å lysne, håper Alnes.

Som mener at 0-0 borte mot lederlaget Hødd var det som skulle til for å snu den lange negative trenden.

– Etter pause mot Hødd var vi omtrent på høyde med dem, og kunne ha stjålet alle tre poenga om jeg eller Kenneth Diallo hadde scoret på hvert vårt store tilbud. Nå må vi følge opp, og det satser vi alt på, lover godøyingen.