Ifølge nett.no (krever abonnement) bidro salget av gården Sandbu sammen med inntekter fra verdipapirmarkedet til å gi stiftelsen et overskudd på over 70 millioner kroner, etter å ha bokført 15,2 millioner i minus i 2015.

Salget av den verneverdige gården i Vågå må kunne omtales som kontroversielt. Nære venner av Kjell Holm mente at salget gikk i mot stiftelsen sine vedtekter. Samtidig skar forholdet seg mellom stiftelsen og personen som hadde fungert som vokter og vaktmester for den fredede middelaldergården seg.

Men det hele endte med at kunstneren Killi Olsen kjøpte gården for 22 millioner.

Veldedig stiftelse

– Stiftelsen Kjell Holms formål er å støtte og utvikle kulturelle og samfunnsgagnlige tiltak, i første rekke slike som er knyttet til stifterens fødeby Ålesund og / eller til den fredede gamle gården Sandbu i Vågå, står det fortsatt om stiftelsens formål på hjemmesidene til Kjell Holm-stiftelsen.

I fjor gjennomførte de dette ved å dele ut nesten 15 millioner kroner i støtte til ulike formål, blant annet til Atlanterhavsparken, kunsthallen Khåk og bankskøyta «Storeggen av Aalesund».

Kjell Holm døde i 2009 og etterlot seg store verdier til stiftelsen.