Det er i Nord-Norge godværet her, men likevel skal kampen spilles innendørs i Nordlandshallen.

– Der har Grand veldig gode resultater, så vi vet vi får en tøff kamp. De har to poeng mer enn oss, så med seier passerer vi dem. Det er en bra gulrot, mener Fortuna-trener Ronny Ødegård.

Knuste Fløya

Som ble litt skremt over Grands solide 5-1 seier mot Fløya fra Tromsø nylig. Uka før hadde Fortuna blitt rundspilt og tapt 0-7 mot Fløya . . .

– Grand er nok bra, men det er vi også på vårt beste. Vi pleier alltid å produsere én til to kjempesjanser i starten av bortekampene våre, men til nå har vi ikke klart å utnytte disse. Vi får se om vi lykkes i dag, sier Ødegård.

Et annet pussig poeng er at Fortuna i alle sine fire bortekamper har sluppet inn mål nokså nøyaktig midtvegs i 1. omgang.

Skjerpet

– Det er ganske så pussig, så vi må være ekstra skjerpet i dag når 1. omgangen begynner å nærme seg halvspilt, ler han.

Spissparet Andrea Berild og Cathrine Bjørkedal er intakt igjen, etter at Bjørkedal har vært ute en stund med en ankelskade. Og også alle de øvrige jentene er nå på beina, noe som gjør at Ødegård ser lystr på fortsettelsen.

I dag dro Fortuna allerede klokka 07 med fly til Gardermoen, og derfra videre til Bodø. Troppen lander i Bodø klokka 12, og kampen starter klokka 15.

– Det er greit nok, vi får litt tid på oss til å roe ned og lade opp før vi drar i hallen. Jeg er veldig spent, men føler at vi er på gang. Likevel vet vi at Grand Bodø er et meget bra lag som kan gi oss trøbbel. Men vi gleder oss, og er innstilt på å ta vår andre strake borteseier, lover han.