– Vi ønsker å hjelpe leserne til å ta i bruk byen, sier ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg.

Den nye sida som blir lansert i dag, vil inneholde alt fra små og store begivenheter i byen til ulike typer servicestoff.– Jeg tror ikke minst innflyttere som vil bli bedre kjent med byen, vil ha nytte av et slikt tilbud, sier redaktøren.

Her finner du den nye Ålesund-sida!

Tett på lokalt

Ålesundssida blir ei underside av smp.no, men i motsetning til hovedsida som skal speile de regionale nyhetene, kan Ålesundssida gå tettere på de lokale sakene. For å gjøre det lettere for leserne å orientere seg, blir det opprettet egne undersider for bydelene.

– Blir dette tilbudet gratis?

– Mye av stoffet blir gratis som i dag, mens andre deler bare blir åpent for abonnenter eller de som betaler dagspass.

– Innebærer dette en økt satsing på Ålesund?

– Vi har allerede i dag et godt tilbud av ålesundsstoff, produsert av erfarne journalister. Dessverre forsvinner mye av dette stoffet blant alle de andre større riks- og regionale nyhetene. Med de nye sidene på nett vil vi kunne synliggjøre stoffet fra Ålesund bedre, sier Berg, som understreker at de fleste av nyhetene også blir å finne i papiravisa.

Hun håper også leserne vil komme med innspill og bidrag.

Servicestoff Ålesundssida vil foruten små og store lokale nyheter også inneholde servicestoff, blant annet fra flyplassen på Vigra.

På sida vil man finne kulturkalender for Ålesund og oversikt over rutetider for kollektivtransporten.

– Jeg tror mange vil sette pris på å få en slik oversikt, sier redaktøren.

Flytider

En annen nyvinning er nye webkameraer som blant annet viser flytrafikken på Vigra. Der vi man også kunne se tider for ankomst og avgang, for eksempel om et fly skulle være forsinket.

Det er også planer om flere tjenester som blir hektet på etter hvert.

– Vil denne satsingen gå ut over andre deler av dekningsområdet til Sunnmørsposten?

– Nei. Dekningen av regionen blir den samme gode.

– Vil flere deler av Sunnmøre få et slikt tilbud på Smp.no?– Allerede i dag har vi Herøynytt.no, som er svært godt besøkt. Sunnmørsposten eier flere lokalaviser som har god lokal dekning. Gjennom Ålesundssida vil vi vise enda bedre fram det som skjer i byen, sier redaktør Hanna Relling Berg.

Gjør som mer enn 25.000 andre - følg smp.no på Facebook