Det er ikke ofte norske verft leverer skip til afrikanske rederier. Torsdag skjer det for første gang på veldig mange år, i følge Havyard Group.

Onsdag blir skipet levert til rederiet fra Havyards verft i Leirvik i Sogn. Torsdag skal skipet døpes i Fosnavåg. Der stiller finansminister Siv Jensen som gudmor.

"Dette viser at Finansministeren både ser viktigheten av arbeidet som blir gjort i den maritime klyngen på Sunnmøre og potensialet i et tettere samarbeid med oljeindustrien i Afrika", skriver Havyard Group i en pressemelding.

Godt samarbeid, økonomiske utfordringer

- Vi kjente til Marine Platforms fra før, da de hadde kjøpt et offshore skip fra ett norsk rederi og chartret inn ett fra et annet, sier konsernsjef Geir Johan Bakke i pressemeldingen.

Han sier at han hadde et godt førsteinntrykk av Marine Platforms og eieren Taofik Adegbite, og at de har hatt et godt samarbeid. Rederiet legger likevel ikke skjul på at det har vært utfordringer underveis, særlig på finansieringssiden.

- Men vi har hatt et veldig konstruktiv samarbeid om å finne løsninger hele veien. Basert på de erfaringene vi har gjort og relasjoner vi har bygget, så har vi stor tro på at vi skal kunne få til enda mer sammen med Marine Platforms og i det afrikanske markedet i fortsettelsen, sier konsernsjefen videre.

Åpent skip

Tidligere på dagen er elever fra ungdomsskolen og videregående skole i Herøy inviterte til omvisning på skipet. Deretter blir det åpent skip for alle, før Jensen altså skal stå for dåpen på ettermiddagen.

Konsernsjef Geir Johan Bakke i Havyard Group og administrerande direktør Taofik Adegbite i Marine Platforms fann raskt tonen, og har utvikla eit godt samarbeid og vennskap som kan gi nye mogelegheiter framover, opplyser Havyard. Foto: MPL