16 av elevene i klasse 10B har tatt utfordringen og blitt med i mattekonkurransen «Algebra Challenge» sammen med 1.700 andre skoleklasser i Norge.

Over 35.000 elever fra 1. klasse til videregående skole har siden mandag morgen løst ligninger ved hjelp av mattespillet «Dragonbox». Arrangørenes mål var at deltakerne tilsammen skulle greie 350.000 ligninger i løpet av uka. Det målet ble nådd allerede mandag. Godt hjulpet av Møre ungdomsskole.

Vil vinne

– Vi leder konkurransen på ungdomsskoletrinnet, men ligger som nummer fem ellers. Bak fire videregående skoler, forteller Marthe Elise Roheim.

Torsdag kveld hadde hver av de 16 elevene som er med i klassen i snitt løst 2.300 likninger.Førstepremien for hele konkurransen er et klassesett med nettbrett. Den premien motiverer. Elevene har sittet foran datamaskinene også etter skoletid. Noen hele natta igjennom.

– Foreldrene våre har kommet med mat til oss. Og så har vi trukket litt frisk luft innimellom. Men ellers handler alt om ligninger, sier Daniel Johansen.

Mål

Konkurransen avsluttes i kveld. Elevene er skikkelig lei:

– Etter dette skal vi ikke gjøre matte på minst ei uke. Eller spille DragonBox. Vi kommer sikkert til å drømme om ligninger likevel. Forhåpentligvis vises innsatsen igjen på neste matteprøve. Om en god stund.

<strong>God stemning:</strong> – Jeg håper innsatsen vises igjen på neste matteprøve, sier Marthe Elise Roheim. Det tror lærer Per Gunnar Hamnøy.