Under årets jentebølge stilte en gruppe med over 50 løpere til start med et felles mål: Å markere sin støtte til The A21 Campaign. A21 er en organisasjon som kjemper mot menneskehandel.

Fornøyd

– Vi er kjempefornøyd med å få med 50 jenter på vår side. Deler av startkontigenten til disse jentene går direkte til A21. Vi har også samlet inn mye penger på forhånd, og fått noen sponsorer. Dessuten solgte vi armbånd og kanelboller under jentebølgen, forteller Johanne Hanken som sammen med Mari Hovda og Heidi Fink står i spissen for frihetskjemperne.

– Vi fortsetter også å samle inn penger de kommende ukene, og håper flere bedrifter og enkeltpersoner vil støtte oss, sier Mari.

Totalt deltok anslagsvis rundt 2000 jenter under årets bølge.

Mot menneskehandel

A21 har sitt hovedområde i Hellas og ledes av Nina Hyldgaard fra Ålesund og mannen hennes Phillip. De gjør et  viktig arbeid mot human trafficking og hjelper jenter som har blitt lurt inn i prostitusjon tilbake til et normalt liv. For en tid tilbake var de invitert til Det Hvite Hus og mottok en ærespris av Hillary Clinton.

– Det føles fantastisk å være med på å støtte A21. Selv om ikke alle 27 millioner som er utsatt for menneskehandel kan bli hjulpet, så betyr det alt for de som faktisk får hjelp. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe, mener Heidi.

Dårlig merket

Jentebølgen hadde i år ny løype. Det medførte en del forvirring, spesielt blant de fremste løperne. Selina Dybvik Kristoffersen som var på god vei til å dra i land seieren, løp feil hele to ganger. Dermed endte hun tilslutt som nummer to.

– Det var flere veikryss uten vakter og dermed lett å løpe feil. Men jeg tar det med et smil, sier Selina som ikke var bitter over en god 2.plass. Først i mål kom Trine Pilskog på tida 18:10. Hun er tidligere norgesmester på 1500m og har altså mye løpserfaring i beina. Siste plass på pallen tok Kari-Anne Tryggestad Ryste.

Foto: ALEXANDER WORREN
Foto: ALEXANDER WORREN