– På grunn av økte levekostnader, handles det mindre byggevarer enn tidligere, og dette merkes godt på Nordvest Trelast AS. Markedet har vert i unormalt stor endring de siste årene, og da vi inngikk avtale med Bygger’n sentralt om overtakelse av driften i Selje, var totalmarkedet noe helt annet, sier daglig leder, Bjørnar Eldevik, i en pressemelding.

Daglig leder, Bjørnar Eldevik. Foto: Bjørn Erik Drabløs

Han viser til de økte kostnadene i samfunnet som grunn til at de nå avvikler butikk og trelastlager.

– I dag er levekostnadene store, og markedet dalende. Slik prognosene ser ut vil dette vedvare, og vi ser oss nødt til å ta grep for å sikre tilbudet vi gir. Dette gjør at vi må se annerledes på organisasjonen vår, og legge til rette for at vi gir langsiktig god service i regionen

Dette vil de få til ved å fortsette å kjøre ut varer til kunder, også i Selje.

– Per i dag leverer vi byggevarer fra sør i Bremanger og helt nord til Åheim. Vi ønsker å fortsette med å serve alle kundene våre, men på en litt annen måte enn kundene i Selje er vant med i alle år fra gamle Selje Trevare. Vi kommer til å bruke samme logistikkløsning som vi har gjort i alle år på Flatraket, der omtrent 90 prosent av alle varene som blir solgt i dag, blir kjørt ut til kundene. Dette betyr at kundene våre i Selje området må benytte nettportalen, ringe eller sende mail for å få varene kjørt hjem. Vi har nesten daglige leveringer til alle områder Bygger’n Nordvest opererer i, så vi har tro på at vi skal skape gode handelsopplevelser for kundene på tross av nedleggelsen, sier Eldevik.

– Vi kommer nok til å måtte ha et noe mer begrenset utvalg av detaljvarer på Flatraket enn kundene fra Selje er vant med, men vi skal rigge oss for å kunne tilby de butikkvarene det er mest behov for som maling, sparkel, gulv o.l., fortsetter han.

Avviklingen i Selje skjer fortløpende, med aller siste åpningsdag torsdag 21. desember.

– Vi holder åpnet fram til dette, så fremt vi har varer igjen å selge, avslutter han.