– Når en dør lukker seg, åpner det seg en ny, sier smiler hun og er full av pågangsmot. Hun trivdes veldig godt hos Farstad Shipping.

– Det var en fantastisk arbeidsplass, sier hun.

Siste jobben var som mannskapskoordinator, men hun har hatt ulike jobber også andre steder. Blant annet har hun jobbet i Braathens Safe, med booking og billetter på flyplassen og hun har jobbet på cruisebåt. Nå ser hun framover og gleder seg til å komme i gang med egen virksomhet.

Hjelp i det daglige

Navnet på virksomheten er «En hjelpende hånd» og taler for seg sjøl.

– Mange eldre trenger assistanse i det daglige. Det kan være å få følge til lege, til frisør, gå tur. Ikke alle tør å dra ut på egen hånd. Kanskje trenger de besøkstjeneste, eller en ledsager som kan være med ut på ting, eller gjøre småting som å lage middag, eller sette inn i oppvaskmaskina. Men dette er ingen hjemmehjelp, presiserer Synes.

Forundersøkelser

Hun har gjort sine forundersøkelser og er sikker på at behovet er stort for et tilbud som dette. Hun har også fått hjelp fra en kollega på gamlejobben til brosjyrer.

– Jeg har snakket med folk og delt ut brosjyrer, folk har også vært flinke til å dele informasjon på Facebook. Hjemmetjenesten i Ålesund kommune har vært imøtekommende. De kan ikke drive reklame for meg, men det er viktig at de vet om meg.

Positiv tilbakemelding

– Jeg har fått veldig mye positiv tilbakemelding. Folk ser behovet. Ikke alle eldre har pårørende i nærheten, og ikke alle pårørende får tida til å strekke til, sier Synes.

5. september starter hun opp. Tilbudet er primært ment å gjelde Ålesund, men også Giske, Sula og Skodje.

Synes tror hun får varierte og givende arbeidsdager.

– Å gjøre hverdagen litt kjekkere for folk må være veldig bra, sier hun.