- Vi i Blindheim barnehage er i dyp sorg etter det som har skjedd.

- Det er ufattelig vondt og trist at ett av barna i barnehagen er borte, sier daglig leder Torhild Haugland i en pressemelding.

- Skal være trygge

Fire år gamle Adrian Gjærde mistet livet i barnehagen fredag 27. juni.

- Barn skal være trygge i barnehagen og en ulykke som den som skjedde i vår barnehage sist fredag skal ikke kunne skje, sier Haugland.

Barnehagen vil ikke kommentere ulykken utover pressemeldingen tirsdag ettermiddag.

- Av hensyn til politiets pågående arbeid ønsker ikke barnehagen å komme med ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt, sier hun.

Stengte dører

Tirsdag 8. juli vil barnehagen være stengt i forbindelse med begravelsen.

- Vi vil uttrykke våre sterkeste kondolanser til guttens familie og øvrige pårørende i denne tunge tiden. Dere har vår dypeste medfølelse, sier Haugland.

Hun ønsker nå ro til å bearbeide inntrykkene etter ulykken.

- Vi ber samtidig om at mediene respekterer at også vi i barnehagen trenger ro for å kunne bearbeide det som har skjedd, og at vi derfor på dette tidspunktet ikke har anledning til å stille opp for mediene, sier hun.

Trenger tid

Politiet ber også om tid til å etterforske ulykka grundig.

- Vi må ferdigstille det arbeidet vi har begynt på, foreta supplerende avhør og fastslå detaljer før vi kan si noe mer. Politiet ber derfor om tid for å best mulig kunne fastslå hendelsesforløpet som gjorde at ulykka inntraff, sier politiadvokat Gudrun Kalvatn til smp.no.- Dette arbeidet vil ta tid. Vi vil komme tilbake med mer informasjon, understreker hun.