SPJELKAVIK (smp.no): Politiet sperret onsdag morgen av et større område rundt det brannskadde huset i Spjelkavik.

En person - trolig en mann som bodde på stedet - ble tirsdag funnet død etter at det ble meldt om en brann i en leilighet i Åkåvegen. Politiet satte umiddelbart i gang en større væpnet aksjon og gikk i løpet av kvelden og natta til pågripelser av de tre personene.

Onsdag ble hele parkeringsplassen utenfor huset sperret av, før de tekniske etterforskerne fra Kripos kom for å starte sine undersøkelser.

Noen minutter etter klokka 11 var Kripos-etterforskerne på plass og satte i gang arbeidet på stedet.

Les også: Tre personer siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge

Fire hvitkledde kriminalteknikere med hette og munnbind forberedte seg  på å gå inn i leiligheta, der den omkomne fortsatt befant seg. Andre etterforskere gjorde grundige undersøkelser i trappa til andre etasje.

Det hersket en stille atmosfære i det rolige boligområdet i indre Spjelkavik. Kriminalteknikere tok seg god tid før de gikk inn. Ikke noe skulle bli oversett i trappeoppgangen.

To andre etterforskere startet å saumfare området rundt huset etterpå.

Naboer er fortsatt svært urolige over det som har skjedd. De har ikke opplevd noe bråk fra denne leiligheta tidligere. I det siste har det vært folk på besøk, men ingen av beboerne fortelle om negative opplevelser knytta til boligen.

Etterforskere fra Kripos ankom brannstedet i Spjelkavik onsdag sammen med kriminaltekniker Kurt Kim Stige (sittende) ved Sunnmøre politidistrikt. Foto: June R. Johansen
Kripos-etterforskerne startet med å saumfare området utenfor boligen i Åkåvegen. Foto: June R. Johansen