Det opplyser kinosjef i Ålesund, Beathe Kvalsvik Breivik.

- Filmen blir satt opp med to kveldsforestillinger på Løvenvold pluss én ettermiddagsforestilling og tre kveldsforestillinger på Moa. Vi fyller opp så godt vi kan, og nå må andre filmer vike, sier Breivik.

Kinobølge

Med Bølgen skyller kinointeressen nå innover det ganske land. Ifølge Nordisk Film Distribusjon løste 135.268 personer billett til "Bølgen" åpningshelga. Tallet for Ålesundskinoen på 3336 solgte billetter gjelder for forestillingene fra fredag til mandag.

På landsbasis har "Bølgen" ifølge Nordisk Filmdistribusjon nå overtatt bronseplassen til Max Manus på lista over tidenes beste åpningshelg på kino. Og var allerede lørdag  den mest sette norske filmen på kino så langt i år.

Førsteplassen er det fortsatt Kon-Tiki som har med sine 165 222 besøkende første helga.

1294 på Max Manus

Også på ålesundskinoen har Bølgen slått Max Manus, med god margin.

- Det skyldes blant annet at Max Manus kun gikk på Løvenvold åpningshelga, og solgte mindre i resten av landet. Fra fredag til mandag så bare 1294 Max Manus i Ålesund, sier Breivik.

"Bølgen" kan bli Norges Oscar-håp

Den kritikerroste norske katastrofefilmen kjemper sammen med to andre norske filmer om å få representere Norge i kategorien, «Beste fremmedspråklige film» under den prestisjetunge Oscar-utdelingen. Førstkommende onsdag blir den endelige kandidaten offentliggjort.