Mannen ble pågrepet lørdag, bare tre-fire timer før paraden skulle begynne. Rundt 30.000 mennesker deltok på arrangementet.

Politiadvokat Laila Skeide sier til NTB at truslene ble framsatt i sosiale medier.

– Jeg ønsker ikke å gå inn på hva de inneholdt nøyaktig, men det er viktig å få fram at det ikke er mistanke om at andre er involvert, sier politiadvokaten.

Løslatt søndag

Mannen ble avhørt søndag og ble deretter løslatt, skriver Bergens Tidende. Siktelsen opprettholdes.

– Sett i sammenheng er det snakk om flere uttalelser som kan sees på som drapstrusler mot prideparaden, sier Skeide til NTB.

Den siktede skal ha forklart at han ikke hadde til hensikt å skremme noen og at truslene ikke var reelle, ifølge politiadvokaten. Politiet har ikke grunn til å tro at noen andre var involvert.

Ordfører: Blir sint

Truslene har vekket sterke reaksjoner i det politiske miljøet.

– Jeg blir sint av dette! Både truslene mot Redd Barnas barnepride og denne saken viser hvor viktig disse arrangementene er, sier ordfører Linn Kristin Engø (Ap) til NTB.

1. juni ble det kjent at Bergen Pride måtte øke sikkerheten etter at det ble framsatt trusler mot en barnefestival i regi av Redd Barna under pride. Barnearrangementet ble først avlyst, men siden erstattet av et alternativt arrangement innendørs.

Også inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) reagerer.

– Det er nedslående at noen finner en feiring av kjærlighet mellom mennesker så provoserende at de tyr til trusler om vold, sier statsråden til NRK.