Allerede nå er det stor sannsynlighet for at de tre partiene ikke vil greie å nå fristen 25. november, sier SVs forhandler Torgeir Knag Fylkesnes.

– Det vil bli svært krevende, sier han til NTB.

– Tida løper

Sist mandag overleverte Fylkesnes SVs kravliste til regjeringspartienes forhandlere, Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp). Fortsatt har det ikke kommet noe svar. Frustrerende, mener Fylkesnes.

– Det har gått én uke siden vi kom med våre krav, og fortsatt har ikke regjeringen lagt noe på bordet. Nå begynner tida å løpe. Det er klart at dette får betydning for prosessen og de fristene vi har på Stortinget, sier han.

Mandag formiddag var det et nytt møte mellom de tre partiene om statsbudsjettet, uten at noe nytt kom fram, opplyser Fylkesnes.

Mandag ettermiddag skal de møtes igjen.

Bremse olja

Samtidig har ett av SVs krav, nemlig skroting av oljefeltet Wisting nord i Barentshavet, allerede blitt lagt på is av Equinor.

Det betyr at SV vil legge mer trykk på andre krav, sier Fylkesnes.

– Det er klart. Vi må få betydelige gjennomslag for andre saker, sier han.

SV krever blant annet en betydelig endring av oljepolitikken.

– Det handler om å stanse og bremse utviklingen av nye olje- og gassfelt og gjøre oss mindre avhengige av inntekter derfra. Og så må vi ha tilstrekkelige tiltak på klima som gjør at vi har en sjanse til å nå klimamålene, sier Fylkesnes.