Det er på vegne av Møre og Romsdal fylkeskommune det søkes dispensasjon og rammetillatelse for etablering av toalettanlegg for bussjåfører på Hessa. I forbindelse med omlegging av bussruter gjennom Bypakken er det behov for å plassere et toalettbygg for bussjåfører på endestopp for bussene, skriver Norconsult i en søknad til Ålesund kommune.

Toalettbygg er søkt oppført like ved trafokiosken som kan skimtes bak fotballmålet på leikeplassen. Foto: Google maps

Bygget er søkt plassert på et område regulert til lekeområde ved endeplass for bussene på Slinningen. Bygningen er på ni kvadratmeter. To merknader som kom inn går på at dette er et attraktivt utsiktspunkt for folk, også turister, som blir forstyrret av det planlagte byggets plassering. Området er også et populært utsiktspunkt over Slinningsbålet. Tiltakshaver ønsker nå å imøtekomme merknadene ved å flytte bygget like inntil eksisterende trafobygg, for slik å hindre utsiktstap for skuelystne. Plasseringen er fortsatt innenfor området som er regulert til lekeområde.

Bypakkeprosjektet med bygging av ny snuplass for buss på Slinningen ble ferdigstilt like før jul, med ny snuplass og holdeplass for buss, nye fortau, sikringsgjerde og lyktestolper. Fotballbanen like ved er blitt oppgradert og fått nytt grusdekke.